Meny

Christina Persson
Styrelsemedlem (kassör t o m 2017-12-31)

Christina Persson

Christina Persson
Byvägen 100
832 46 Frösön
Mobil: 07-385 41 55
E-post: christina.b.persson@me.com

Mitt namn är Christina Persson. Pensionär sedan några år. Jag är gift och har 2 utflugna döttrar och 2 barnbarn.

Vi bor på Frösön. Vi har även en jaktstuga i Bakvattnet där vi tillbringar mycket tid. I familjen finns även 2 gråhundar och 2 bretoner. Det blir många jaktdagar.

Min jaktliga bana började för 16 år sedan. Då jag fick vara med om en fantastisk ripjakt tillsammans med goda vänner.  Det var gott om ripa och många fina fågelarbeten. Då bestämde jag mig för att aldrig mer en jakt utan gevär. På våren tog jag jägarexamen. Från början blev det älgjakt med min man och hans jaktlag och några fågeljakter med vänner som har fågelhundar.

Numera överväger fågeljakten. Min första breton Inka skaffade jag 2005. En egensinnig hund och med en ovan hundägare blev hon lite svårhanterlig. Hon har varit och är fortfarande en fantastisk fågelhund. Finns det bara ripa så hittar hon dem. Min andra breton Raja fick jag 2013. Raja är en helt annan hund. Hon har stor jaktlust men är mjukare och mer följsam. Hon har redan fått pris både som unghund och i öppen klass.

Mina andra intressen är skidåkning. Jag har åkt flera långlopp både i Sverige och utomlands.

Kombinationen skidåkning på fjället och hund är helt fantastisk. Ett annat stort intresse är att vara ute i skog och mark gärna i kombination med svamp och bärplockning.