Meny

Utställningsansvarig  och medlem i jaktprovskommittén

Eva Olausson

Eva Olausson 2

Eva Olausson
Degebovägen 8
441 91 ALINGSÅS

Hemtelefon: 0322 721 66
Mobiltelefon: 070 321 30 44
e-mail: trimverkstan@telia.com

Jag skaffade första hunden, en Golden retrieverhane 1981 tillsammans med min man Sanny Andersson, sedan har det bara rullat på. Bretontiken Tresallier Flitters aka Nellie hämtades i UK för tre år sedan efter flera års längtan.

Jag har stort intresse av att träna hund på olika sätt. Ställer ut och startar på prov. Just nu går jag jägarskolan för att kunna ta jägarexamen till våren, målet att få skjuta  över egen hund närmar sig.

Är en aktiv ”föreningsmänniska”.

Har varit medlem i Näkk sedan -81 (Norra Älvsborgs kennelklubb). Utbildad till ringsekreterare -89, SBK instruktör-90. Styrelsearbete: suttit som ledamot i flera år i Alingsås Bhk. Sektionsansvarig och ledamot i Golden klubben Göteborg/Bohuslän. Suppleant i Sveriges Hundfrisörer under ett par år. Suttit flera år i utställningskommittén i Näkk  och som ledamot/utställningsansvarig.

Är utbildad CUA (certifierad utställningsarrangör) och CUA-H, d.v.s. jag är också handledare vid utbildning av nya cua. Utbildar också nya ringsekreterare.

Hållit/håller flertalet kurser i olika hundrelaterade ämnen.

Uppfödare sedan -89 på Golden Retriever, kennel Creme Cracker´s. Har gått utbildning i ekonomi på gymnasiet, något som jag inte har jobbat med dock. Efter olika yrken och 17 år i butik kastade jag loss och blev egenföretagare med hundar på heltid, Trimverkstan Hundtrim, 1998.

Diplomerad hundfrisör utbildad i Canada.