Meny

Mikael och Sangita Jonsson
Regionombud i Mälardalen/Värmland/Västmanland/Närke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikael och Sangita Jonsson
Bondmorans väg 34
197 92 Bro
070/9216120 (Sangita)
072/5304005 (Mikael)
gitanil81@gmail.com (Sangita)
mijohn1978@gmail.com (Mikael)

Vi heter Mikael och Sangita Jonsson och bor utanför Stockholm i Bro. Vår familj består av en dvärgschnauzer, en jaktcockerspaniel samt två Bretoner. Likaså väntar vi tillökning denna vår i form av en tvåbent. Jag, Sangita kommer ursprungligen från utställningsringen när det gäller hundar, men med inspiration från min man Mikael Jonsson, växte snabbt ett starkt jaktintresse fram.
Mikael som är född och uppvuxen i Piteå har hela sitt liv haft jakt och fiske som intresse – något hans far introducerade för honom i tidig ålder. Mikael fick för åtta år sedan ta bort sin engelska springer spaniel som han jagat med och var sugen på en ny jakthund vilket det också blev i en jaktcockerspaniel. Det var inte svårt att sedan övertala mig om ytterligare ett valp köp då hundar alltid har varit ett stort intresse.
Då vi huvudsakligen är fågeljägare så var valet att köpa en stående enkelt för oss. Rasen valdes av en kombination av allt gott vi hört om Bretoner samt dess storlek. Vi fick kontakt med regionombudet för vårat område som hänvisade oss till en uppfödare och ganska snart så fick vi köpa en underbar Breton hane, Red Garlics Xing Edward. Och nu har vi även en till jaktkamrat i familjen, Almkullens Gideon.
För vårat huvudsaklige intresse är jakten. Att få komma ut och jaga och jobba tillsammans med våra hundar är det absolut bästa vi vet. Vi har stuga i Lofsdalen och jagar så mycket vi har tid för – främst skogsfågel men även fjällen hinns med och även till viss del fält då vi bor där vi bor.
Vi uppskattar Bretonens härliga egenskaper och kan inte tänka oss en bättre jaktkamrat – så varmt välkommen att höra av er till oss ifall ni har några frågor. Vi är inga experter men tillsammans kan vi lära av varandra och samtidigt göra det bästa för denna underbara ras.

Med vänliga hälsningar
Mikael och Sangita Jonsson