skip to Main Content

Robert Kälström
Regionombud Dalarna/Gästrikland/Hälsingland

Robban

Robert Källström
Högstavägen 67 
804 25 Gävle

Tel: 070- 377 56 75
Mail: Robert.Kallstrom@billerudkorsnas.com

För 7 år sedan kände jag att det var dags att skaffa en egen hund, sjävklart skulle det bli en jakthund! Efter många och långa funderingar så kom jag fram till att det blir en stående fågelhund, pointer eller setter var frågan!

Det fanns en liten minnesbild av en mindre ras av stående fågelhund, efter lite funderande och efterforskning så trillade polletten ned, Breton var det jag hade sett på tv. En liten rackare som for som en raket över en stubbåker, en sådan hund måste jag bekanta mig med. Såg på bretonklubbens hemsida att det fanns ett regionsombud i Gävle.

Ringde till Jens Gustavsson och stämde träff över en kopp kaffe i hans kök. Hans hund Traste kom och välkomnade mig med viftande svans och ett trevligt bemötande. Sen gick vi ut och släppte den mysiga lugna hunden på en åker i närheten, villket krutpaket full fart och fin reviering! En Breton blir det!

Ett litet tag senare fick jag köpa Pålamalmens Kingen av Lina Andersson. Det blev mycket jakt, hela semestern användes till fågeljakt. Kingen fick slita ont med långa dagar på fjället och i skogen, jag  insåg att jag behöver en till hund.

Så jag började leta en till Breton, det fanns en brunvit valp i Kallax hos Aina Jansson som dom kallade Bosse. Efter kort betänketid så blev jag lycklig ägare till en mycket pigg och aktiv Ajakawis Bossen.

Dom bor med mig i Bomhus utanför Gävle, när vi inte jagar i Jämtland eller Gällivare fjällen. Jag är född i Gävle men har bott i Härjedalen några år i min ungdom, där väcktes intresset för jakt och fiske. Det blir många jaktdagar varje år, men även några jaktprov på vårkanten för att förlänga säsongen.

Alla är välkomna och prata hundar och jakt, ska försöka svara på frågor och funderingar så bra jag kan. Kan jag inte lämna något vettigt svar så vet jag många duktiga hundmänniskor i min bekantskapskrets som kan ge bra svar.

Robert Källström

Back To Top