skip to Main Content

Jaktprov i Lofsdalen 2016

Säsongens sista ordinarie prov i Bretonklubbens regi har hållits i Lofsdalen i växlande väder och riptillgång. Det var mycket gott om fågel under lördagen – det fanns ripa i nästan alla släp. Söndagen bjöd på färre fågeltillfällen. Provmarken var på BillerudKorsnäs Skog, Stora Enso Skog, Glöte VVO och Bacmans.

Lördag 16/4 

Unghundsklass:
3:e pris  Zenta Ä/F Teddy Lindberg

Öppen klass:
3:e pris Ripvidets Garbo Ä/F Helena Diedrichs
3:e pris Pålamalmens Kingen Ä/F Robert Källström

Elitklass:
1:a pris Lillgemons Mac-Nevis Ä/F Lennart Berglund

Söndagen 17/4

Öppen klass:
3:e pris  Synnermoens Jack Ä/F Anders Hennerfors

Svensk Bretonklubb gratulerar ägare och uppfödare till framgångarna!  Klubben tackar provets domare Lars Lööf och Henrik Standertskiöld- Nordenstam för deras insatser!

Klubben tackar också klubbens alla sponsorer utan vilka våra prov inte går att genomföra! Tack Appetitt som sponsrar med fodersäckar till våra jaktprovspriser. För Lofsdalsprovet riktas ett särskilt tack till BillerudKorsnäs skog och Stora Enso Skog som upplåter mark till provet.

 

lor-pris-lofsdalen-16

Ovan lördagens pristagare: Främre raden fv Lennart & Lillgemons MacNevis, Helena och Ripvidets Garbo, Robert och Pålamalmens Kingen och Teddy och Zenta. Bakre raden fv: Provledare Bengt, domare Henrik och Lars.

Nedan söndagens ende pristagare Anders & Synnermoens Jack med domare Lars

son-pris-lofsdalen

Referat från provet av Helge Larsen:

Då var sista ordinarie jaktprovet för Bretonklubben i Lofsdalen avklarat med ett 20-tal deltagare. Extra roligt att det även var en ”grå” som var med, vilket inte tillhör vanligheterna. Speciellt roligt tyckte jag att det var eftersom jag deltagit i så många av Weimaranerklubbens fältprov söderöver. Kändes som lite ”payback”.

Solen lyste ganska mycket på vårt prov till trots att det var gråmulet i nästan hela landet och domare Henrik Nordenstam-Standertskjöld, Lars Lööf och vi deltagare sken ikapp med den.

Fågeltillgången var god på lördagen och i stort sett samtliga hundar hade chans på fågel. Söndagen var inte lika fågelrik (i.a.f inte i vårt parti) och därav väsentligt färre situationer. Lördagen hade 4 st pristagare varav 3 st 3’e pris och ett 1’a p i EKL (Lill-Gemons MacNevis med förare Lennart Berglund).

Söndagen bjöd på en del fadäser för egen del. Strax efter start hade jag tappat min kamera, varför det bara finns bilder från lördagen, förutom två st på söndagen pristagare i Lars Lööfs parti. Kameran hade fastnat på en björkgren som jag duckat under vid mitt släpp av Embla och trillat ur ryggsäcken. Förlusten upptäckte jag först vid fikat och att bryta för att ägna resten av dagen att leta var inte aktuellt. Efter nästan avslutat prov återkom vi till marken där den borde ligga och som tur var hade jag ett GPS spår i min Garmin att följa och hittade kameran, puh!

Den andra fadäsen var vi två om, halvsenila gubbar:-) Anders Hennersfors och hans Synnermoens Jack, var ende pristagare i vårt parti på söndagen, samåkte med mig. Väl tillbaka vid Lägergården lastade vi ur hans skidor, packning m.m. och tog avsked. Jag styrde kosan hemåt. Efter ca 15 min ringer Magnus Löfgren hemifrån och frågade mig om jag hade fler än min egen hund i bilen. Tvärtnitt och kollade hundburen. Mycket riktigt där satt både Embla och Jack. Tillbaka till min, liksom jag själv, halvsenila kompis som återfick sin premierade vovve.

Lyckligt slut på ännu en jaktdag på fjället.

 

Back To Top