Meny

Tossåsen 8-11 mars – Inbjudan till träning och jaktprov

Svensk Bretonklubb inbjuder till traditionell träning och jaktprov på Tossåsen och Mittådalen samebyars marker. Boende på Storsjö Fiskecamp. Besök gärna deras hemsida: www.storsjo.com. Tel. 0687-21122 el 070-6781122

Träningsmarkerna är belägna i västra Härjedalen och ligger ca 30- 45 minuters bilresa från campen. Terrängen är mycket lättillgänglig och markerna är ett pålitligt vintertillhåll för ripa. Marken räcker väl till träning för 12-14 hundar.
Torsdag och fredag (8-9/3) kommer jaktprovserfaren och markkunniga ledare att finnas på plats. Kunnig ledare kommer förmodligen också att finnas tillgänglig för de som önskar träna även lördag och söndag. Detta beror på hur stort intresset för jaktprovet blir. Träning i egen regi går alltid bra.

Det här är ett bra tillfälle för såväl nybörjare som proffs, för unga och gamla (hundar och förare!) att under lugna och trevliga former träffas, träna och utbyta erfarenheter.

Vi har bokat boende i Campens så kallade annex och även preliminärbokat 7 stugor. Stugorna har reserverats tom den 5:e februari. Annexet är en länga där det finns 4 rum med våningssäng + 4 sängar i allrummet.  Där finns även ett litet kök och toa/dusch. Det är ett enkelt och praktiskt boende för folk och hundar. Stugorna har 4 bäddar/stuga(2 våningssängar). De är ganska små och lämpar sig för 2-3 personer + hundar. I stugorna finns micro, kaffebryggare och kylskåp. Dusch, bastu och toa finns i en separat servicebyggnad.   Kosterbjudandet innefattar frukost, lunchpaket och middag.

Ta med egna lakan och handduk. Urstädning vid avresa ingår i priset.

Först till kvarn gäller. Ytterligare logi kan vid behov troligen ordnas i Ljungdalen eller i Storsjö Kapell, vi hjälper till vid behov och har några förslag men kan inte lova någonting säkert.

Priset för kost och logi är 560 kr per dygn och avgiften till länsstyrelsen för jaktträningen är 100 kr per dag.  560 kr/dygn betalas direkt till Campen i samband med avresa. Detsamma gäller förmodligen markavgiften till länsstyrelsen/samebyn. ”Förmodligen” på grund av att Länsstyrelsen håller på att ta fram nya rutiner.

Anmälan till träning (senast 4 februari) görs till: Lennart Berglund, Forsavägen 8, 82065 Forsa, enligt mall nedan. Anmäl via e-post lennart.berglund@forsa.st Vanlig post och telefon 0650-567032 eller 070-6907168 fungerar i nödfall…

Eventuella förfrågningar görs via samma kanaler.

  1.  Avgiften för träningen är 150kr – engångssumma oavsett hur många dagar man tränar. Summan går i sin helhet till Bretonklubben. Den betalas kontant på plats till Lennart B. Obs att markavgiften till länsstyrelsen/samebyn till kommer (100kr/dygn).
  2. Jaktprov lördag och söndag 10-11 mars. Åtminstone en av dessa dagar kommer mark inom Mittådalens sameby att användas förutsatt att Flatruetvägen är öppen. Alternativ terräng finns tillgänglig vid stängd väg. De som tränar har inte förtur till jaktprovet. Vid överteckning gäller lottning.
  3. Anmälan Jaktprov: Klicka HÄR för web-anmälan till Tossåsens jaktprov
  4. Boende De som tränar har förtur till boendet på campen. Allt boende på campen hanteras genom bretonklubben och rutinen nedan. Annat lämpligt boende finns i Ljungdalen och privat i byn Storsjö Kapell i närheten.

Mall för anmälan till träning:
1 Namn förare/medföljande +  e-postadress + telefon
2 Namn hund/hundar:
3 Jakttränar datum     från   –   tom
4 Önskar logi,      från   –    tom
5 Anmäld till jaktprov 10 och/eller-11/3 
6 Kan tänka sig att dela stuga/rum: Ja eller Nej.

Middag på campens restaurang (där ni också hämtar nyckel) serveras fram till kl. 21 (för er som kommer på onsdag – ring gärna och förvarna om ni kommer sent 0687-21122).

VÄLKOMNA TILL TRÄNING OCH JAKTPROV

Lennart Berglund

Svensk Bretonklubb

Tossåsen-2013