skip to Main Content

Bretonträff och jaktdressyrkurs i Boden 3-4 juni

Norrbotten södra håller en Bretonträff i Boden lördag och söndag den 3-4 juni. Alla är hjärtligt välkomna, vi bjuder naturligtvis på fika, dessutom kommer jag att se till att det finns korv att grilla. Platsen för träffen blir Grangärda, vid Mockträsket ca: en mil söder om Boden (se vägbeskrivning HÄR)

 Träffen främsta mål är att vi skall få mötas under trevliga former, prata hund, fånga upp råd och tipps av varandra.

I samband med träffen passar vi på att genomföra en jaktdressyrkurs med den mycket skicklige och erkänt duktiga Saila Suorsa som instruktör. Vi som deltar i dressyrkursen träffas klockan 0900 på lördag och slutar söndag cirka klockan 1500.

Har Du frågor om träffen hör gärna av Dig till Stig-Åke ”Pigge“ Göransson tfn.  070-6574013. E-mail: evabanjo@hotmail.com

Pris 200 kronor per deltagare i jaktdressyrkursen inbetalas på ett bankkonto Swedbank clnr 8201-6, kontonr 24 317 623-7 alt Swish 070-6574013. Avgiften för hundekipage som inte är medlemmar i Bretonklubben är 800 kronor, kursavgiften skall vara inbetald senast 25 maj.  Det låga priset för kursen beror på ett mycket generöst och välkommet ekonomiskt bidrag från Bretonklubbens styrelse.

Själva jaktdressyrkursen riktar sig främst till hundförare med hundar från 6 månaders ålder och äldre. Om Du är intresserad av ett enkelt gratisboende av typ sovsäck med möjlighet att laga egen mat på platsen för träffen, hör i så fall av Dig till Stig-Åke ”Pigge” Göransson.

Målet för dressyrkursen är att vi hundägare skall kunna gå hem och träna vidare genom att ha fått ”hjälp till självhjälp”. Saila anpassar naturligtvis, genom sin stora erfarenhet, kursens innehåll till deltagande hundars utbildningsnivå.

Önskvärt är att deltagarna i dressyrkursen, förutom eget namn, adress, e-post och telefonnummer, också anger hundens namn, hur gammal och hur erfaren han/hon är i anmälan. De hundägare som kommit så långt i utbildningen av sin hund att apporten börjar sitta medför egna apportobjekt (Ripa, Mås, Skata, Kråka m.m.). Glöm inte dressyrhalsband och stadigt koppel.

OBS! Alla, hussar, mattar, barn i familjen, de som är intresserade av att skaffa en egen hund, hundägare till hundar av andra raser som är intresserade av vår ras eller i största allmänhet gillar hundar är jättevälkomna till träffen men vi begränsar deltagarantalet i själva dressyrkursen till ca:14 deltagare. Först till kvarnen gäller.

Stig-Åke ”Pigge” Göransson
Regionombud S Norrbotten

 

Back To Top