skip to Main Content

Bretonträff och jaktdressyrkurs i Grangärda, Boden – 8-9 aug

Hej på Er Bretonvänner.

Trots de Coronatider vi lever i har jag fått gehör för att genomföra en Bretonträff i Boden den 8-9 augusti. Platsen blir Grangärda och konceptet blir det samma som det som beskrevs i inbjudan till den inställda träffen 6-7 juni. Vi kommer att hålla till utomhus och det kommer att finnas tillgång till både vatten och handsprit. I övrigt gäller de restriktioner som Hälsomyndigheten föreskriver.

Vi träffas från kl 0900 på lördag och avslutar träffen ca. kl 1500 på söndag. Alla är hjärtligt välkomna och det är drop in principen som gäller.

När det gäller Jaktdressyrdelen av träffen så är kursen redan fulltecknad sedan tidigare. Samma tider som ovan gäller. Några ville övernatta och det är ok om ni sprider ut Er i de sju rum som finns tillgängliga. Sängar finns bara i tre av rummen, därför bör Ni medföra tältsäng/luftmadrass för egen del, alternativt bo i tält eller husvagn motsv. För köksdelen gäller 2 meters regeln och sunt bondförnuft.

Vid de enstaka korta teorigenomgångar inomhus som kommer att genomföras deltar endast de hundförarna som deltar i jaktdressyrkursen.

Sköt om Er där ute.

Hjärtligt välkomna till Bretonträffen i Boden.

Bretonhälsningar

_________________________________________________________________________________________________________________

Vi håller en Bretonträff i Boden lördag och söndag den 8-9 aug. Alla är hjärtligt välkomna, vi bjuder naturligtvis på fika. Platsen för träffen blir Grangärda, vid Mockträsket ca: en mil söder om Boden.

Träffen främsta mål är att vi skall få mötas under trevliga former, prata hund, fånga upp råd och tips av varandra.

I samband med träffen passar vi på att genomföra en jaktdressyrkurs med den mycket skicklige Saila Suorsa som instruktör. Vi som deltar i dressyrkursen träffas klockan 0900 på lördag och slutar söndag cirka klockan 1500.

Anmälan till dressyrkurs gör Du genom att klicka HÄR och fylla i web-formuläret.
Anmälan skall vara bretonklubben tillhanda senast den 17 maj.

Har Du frågor om träffen hör gärna av Dig till Stig-Åke ”Pigge“  Göransson tfn.  070-6574013. eMail: evabanjo@hotmail.com

Pris 200 kronor per deltagare i jaktdressyrkursen inbetalas på ett bankkonto som Du får angivet i bekräftelse som Du får när Du anmält Dig. Avgiften för hundekipage som inte är medlemmar i Bretonklubben är 700 kronor, kursavgiften skall vara inbetald senast 25 maj.  Det fantastiskt låga priset för kursen beror på ett mycket generöst och välkommet ekonomiskt bidrag från Bretonklubbens styrelse.

Själva jaktdressyrkursen riktar sig främst till hundförare med hundar från 6 månaders ålder och äldre. Om Du är intresserad av ett enkelt gratisboende av typ sovsäck med möjlighet att laga egen mat på platsen för träffen, hör i så fall av Dig till Stig-Åke ”Pigge” Göransson.

Själva dressyrkursen har som mål att vi hundägare skall kunna gå hem och träna vidare genom att ha fått ”hjälp till självhjälp”. Saila anpassar naturligtvis, genom sin stora erfarenhet, kursens innehåll till deltagande hundars utbildningsnivå.

Önskvärt är att deltagarna, förutom eget namn, adress, e-post och telefonnummer, också anger hundens namn hur gammal och hur erfaren han/hon är i anmälan. De hundägare som kommit så långt i utbildningen av sin hund att apporten börjar sitta medför egna apportobjekt (Ripa, Mås, Skata, Kråka m.m.). Glöm inte dressyrhalsband och stadigt koppel.

OBS! Alla, hussar, mattar, barn i familjen, de som är intresserade av att skaffa en egen hund, hundägare till hundar av andra raser som är intresserade av vår ras eller i största allmänhet gillar hundar är jättevälkomna till träffen men vi begränsar deltagarantalet i själva dressyrkursen till ca:14 deltagare. Först till kvarnen gäller.

Anmälan till Bretonträff och Jaktdressyrkurs i Boden

Vägbeskrivning till Grangärda 

Välkommen till en givande och trevlig helg!

Stig-Åke ”Pigge” Göransson
Regionombud S Norrbotten
Tel: 070-6574013
eMail: evabanjo@hotmail.com

Back To Top