skip to Main Content

Forum

Välkommen till Bretonklubbens forum!

Här kan du läsa alla inlägg som gjorts. Skriv gärna själv ett inlägg!

För att kunna skriva ett inlägg eller kommentera måste du vara registrerad, vilket är enkelt. Skriv bara ett mail till endera anna@ripvidet.se eller kjell.e.lundberg@hudiksvall.st . Där anger du namn och eventuellt alias. Klart!  Du behöver inte vara medlem i klubben för att vara registrerad och din mailadress lämnas inte ut.

Vanliga regler för diskussionsforum av detta slag gäller: Personangrepp är inte tillåtna ej heller annonsering av kommersiell verksamhet.

Bretonklubben har även en Facebook-sida som du också kan besöka.

Välkommen med ditt debattinlägg!

 

Välkommen Gäst 

Visa/Göm Menyn

Välkommen Gäst. För att skriva i forumet krävs registrering.

Sidor: [1]
Författare Ämne:Det är skillnad...
Peter N
Mini
Inlägg: 17
Permalink
avatar
Inlägg Det är skillnad...
på January 18, 2013, 06:14
Citat

Låg och läste norska hundsport innan ögonen gick ihop igår kväll...
Reflekterade på en sak som jag egentligen redan visste, och det var att efter NM i lavland så blir de bästa kvalifiserade och uttagna till att representera Norge till att deltaga i VM eller EM..
Norska kennelklubben ser till att Norge blir representerat ute i vida världen och detta tycker jag SKK skulle ta att härma...
När jag var ute och tittade på världen så fick vi betalt startavgiften och ett litet resebidrag som räckte strax utanför sveriges gräns men de sista 300 milen och 10 hotellnätter fick vi betala själva....
Nu är det strax uttagningar till EM i serbien.
Någon som är sugen???

Lennart-
Berglund
Administratör
Inlägg: 14
Permalink
avatar
Inlägg Sv: Det är skillnad...
på January 19, 2013, 17:15
Citat

Hej Peter!

Ja det är verkligen skillnad.......
Det här är fösta gången vi i bretonklubben får en formell inbjudan till uttagningar till ett mästerskap. Det är i sig en stor framgång och du är en starkt bidragande orsak till att det blivit så. Tack för det.
Norsk Kennelklubbs Jakthundkommitté (NJK) har en mycket stark ställning inom NKK och svarar direkt mot huvudstyrelsen och man har direkt beslutsrätt i praktiskt taget alla frågor som gäller jakthundar. Man sköter också självständigt kontakterna med FCI och andra viktiga organisationer. Samarbetsorganet för fågelhundarna (FKF) är en stark grupp inom NJK. Tyvärr saknas en liknande starkt talesman för jakthundarna/fågelhundarna i Sverige. Jakthunds/Fågelhundsverige är splittrat och man har en lång och formell väg upp till beslutsnivåerna inom SKK. Till det kommer att fågelhundssporten är jättestor i Norge. Antalet utövare av jakt med stående fågelhund är större än antalet älgjägare. Stora sponsorer bidrar frikostigt till fågelhundssporten och FKF och de stora fågelhundsklubbarna ger ekonomiska bidrag.
Vi är på alla sätt en sparv i tranedansen i det här sammanhanget.
Jag vill uppmuntra alla som är intresserade av att pröva lyckan att anmäla sig till uttagningen till Europa Cupen för kontinentala fågelhundar och eventuellt deltagande i VM för breton. Det står på hemsidan hur det går till. Vi i SBnK:s styrelse kommer inte att pröva deltagandet vid uttagningen i år. Vi har ingen rimlig möjlighet att göra det. Den som önskar delta vid uttagningen får stå för kostnaderna själv. Om en breton blir uttagen så ska vi diskutera vilka bidrag vi har möjlighet att ge. Framöver ska vi inom SBnK skapa en grupp som får ansvaret för det här området och som kan ge stöd och råd till dem som är intresserade. Tills vidare är du Peter vår största resurs.

Mvh

Lennart

Peter N
Mini
Inlägg: 17
Permalink
avatar
Inlägg Sv: Det är skillnad...
på January 24, 2013, 16:39
Citat

Naturligtvis så är det inte frågan om att få hela kalaset betalt utan ett litet extra tillskott som en hjälp på traven, det hade nog suttit fint för de flesta. Norska laget tror jag var en 10-12 man starkt till Serbien i höstas och fick nog det mesta betalt.Med då så ingår även det Engelska laget.
Jag vet att hundsporten är milsvitt större i vårt kära grannland, men om SKK vill ha representation av svenska ekipage så får de nog bjuda till lite bättre.

Till hösten så kommer VM att gå av stapeln i Kroatsien i mitten av Oktober.
Det kanske vore något att träna för så det blir en hel hoper med hundar som får slåss om de platser som står tillbuds.
Man ska nog räkna med att hela turen tar ett tiotal dagar, och att man har mycket trevligt...
Inte nog med det ... man lär sig mycket och kan knyta bra kontakter med intressanta hund/ägare längre söderut.

// Peter

Sidor: [1]
Mingel Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Sidan laddades på: 0.061 sekunder.
Back To Top