skip to Main Content

Anders Burwall
Regionombud i Södra Västerbotten

Burre och Sally

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders Burwall
Vintermyrvägen 22
905 96 Umeå

Tel: 090-49293, 070-3416721
Mail: burre@burwall.st

Hej!

Har hunnit bli 58 år är gift med Åsa och har två vuxna pojkar varav en fortfarande hemmaboende.
Har sedan tiden i högstadiet haft smeknamnet ”Burre”, verkar få leva med det resten av livet.  Om det är bra eller dåligt har jag ingen aning om, men att det blir kvar är jag helt säker på.

Är sen dryga 20 år bosatt i Innertavle, ett mindre samhälle endast 10 minuters bilväg från Umeå centrum.  Har vuxit upp på Haga i Umeå, idrotten tog den mesta av tiden under uppväxten. Fick mitt intresse för fågeljakt i Tärnabys fjällvärld. Har under uppväxtiden och vuxen ålder tillbringat många lov och annan ledighet i området. Under 80 talet startade min fågelhundskarriär, var då ägare till en fantastisk pointertik. Jagade frenetiskt över hela Västerbotten med omnejd, fågel fanns det gott om under den här tiden i de flesta biotoper. Det ser annorlunda ut nu, gäller att hunden fungerar för att man ska komma dem in på livet. På grund av allergi i familjen så avslutades min fågelhundskarriär ganska bryskt och vi lämnade bort hundarna.

Min kontakt med fågeljakt för Breton började för ca 5-6 år sedan. Jag slog följe med några Bretonägare på några jaktturer och intresset för den lille jägaren började spira.  Vid dessa turer växte sig intresset allt starkare och för fyra år sen bestämde jag mig. Nu var det dags att åter ta upp fågel hundsjakten igen. Är sedan dess ägare till Sa Kira som redan gett mig många oförglömliga turer.  Gick mina första jaktprov 2010 med Kira, det var väldigt trevligt samtidigt som det gick över förväntan för oss. Efter det har jag försökt att hinna med några jaktprov varje år med blandat . Våren 2013 fick vi en ny familjemedlem efter parningen med Origo, en tik valp som heter Sally. Ett givande projekt som kräver sin egen historia. Så nu är det tillbaka till dressyr och jaktträning igen, ska bli roligt att följa Sallys utveckling framöver. Med stora förhoppningar för många och långa jaktturer till ”Hemligfjäll” med hundarna i framtiden.

Har inte en minut ångrat mitt byte av ras och kan varmt rekommendera ett möte med Breton.  Att den lilla vänliga familjehunden dessutom jagar stort, fort och med kuslig precision är numera verifierat i otaliga jaktprov.

Alla i området nyblivna Breton ägare eller du som funderar på att bli, är välkomna att ta kontakt.

Vänliga hälsningar Anders

Back To Top