skip to Main Content

 

Eric Lind,  Regionombud i Mälardalen/Värmland/Västmanland/Närke

eric lind originalbild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eric Lind
Skogsstigen 32
131 42 Nacka
Mobil:0720- 018484
Mail: eric.lind@trafego.se

Jag heter Eric Lind, har hunnit bli 53 år gammal och bor i Nacka utanför Stockholm tillsammans med min fru Hanna och två tonårskillar på 13 respektive 15 år. Började jaga för ca 25 år sedan och de första åren blev det mest jakt på klövvilt men det blev lite tråkigt i längden att sitta på en stubbe och vänta på en älg som aldrig dök upp. Det var min syster som introducerade mig för jakt med stående fågelhund och jag blev biten direkt (inte bokstavligen utan mera bildligt talat). Växte upp med en Flatcoated retriever så det var naturligt att skaffa en Labrador som vår första hund. Sen blev det en strävhårig Vorsteh i samband med att intresset för fågeljakt väcktes. När jag träffade min fru hade hon en Irish softcoated wheaten terrier (läskig typ). Idag har vi två superhärliga Bretonhanar, Socca och Sumo, från Crilos Kennel i Boliden.
I ärlighetens namn har det inte blivit så många jaktprov genom åren. Eftersom tiden är knapp och med eget företag och två barn har jag prioriterat praktisk jakt före jaktprov när tillfälle ges. Genom åren har det blivit en hel del jakt på fjället, skogsjakt i Dalarna samt fasanjakt i södra Sverige.Jag har dock kontoret hemma och flexibla arbetstider så det blir många turer på dagarna med hundarna i närområdet. Dessutom har båda hundarna riktig bra ”dragskallar” så det blir mycket dragträning både på skidor och med Kickbike.
Tveka inte att höra av er om ni har frågor eller funderingar kring Breton eller bara vill träffa två superhärliga hundar om ni vill lära känna denna fantastiska ras. För er som redan är medlemmar ska jag försöka få till lite träffar och aktiviteter.

Mvh/Eric

Back To Top