skip to Main Content

Hans Bergström, Bitr jaktprovsansvarig (Norra Sverige)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans Bergström
Hissjö 110
905 91 Umeå
Tel: 0703-22 07 70
Mail: hans.bergstrom@pvforetagen.se
Mail: jaktprov@breton.se

Hej!

Hans Bergström är namnet, bor i en by (Hissjö) ca. 1½ mil väster om Umeå.

De första hundarna jag hade var labbar av jakttyp, de var väldigt lätta och föriga att ha att göra med. När jag jagade med dem i skog var det som stöthundar, fick upp en löpa då var det bara att hänga på.

En kväll för ca. 14-15 år sedan såg jag ett jaktreportage från Canada och där var det en besynnerlig hund (Breton) som visades upp, en sådan skulle jag vilja ha. Det såg ju ut att vara hur lätt som helst att jaga fågel, enligt tv-reportaget, släpp hunden, hunden står, skjut fågeln, hur svårt kan det vara. En faktor till är att Vi blir ju inte yngre å´ med en Breton kan jag gå och ta det lugnt och bara invänta att den visar mig var fågeln är, slut med springandet tänkte jag. Men vid det tillfället hade Vi två hundar så det var inte läge just då för en Breton.

Läget kom, jag införskaffade en Breton, överlycklig (just då). De grå håren hade börjat att visa sig på min hjässa och snart skulle jag vara avsevärt gråhårigareJ. Inte var det bara att släppa ut hunden i skogen, det var ju inget som stämde med den bild jag målat upp det mesta var helt fel. Efter ett tag trodde jag att hunden (Tx) var i maskopi med fåglarna. Hur som helst, jag lärde mig en hel del av Tx, hoppas bara att jag inte förstörde en bra hunden med all min okunskap.

Nu är jag inne på min andra Breton (Roxy) och den resan är betydligt behagligare.

Har blivit invald i styrelsen, ser fram emot att försöka att tillverka medlemsnytta inom Bretonklubben men ytterst är det Vi medlemmar som pekar i vilken riktning klubben ska ta.

Vill Ni diskutera eller vill komma förslag till aktiviteter, hör då av Er.

Mvh/Hans Bergström

Back To Top