skip to Main Content

Johan Lindahl, Styrelseledamot

Johan Lindahl

Johan Lindahl
Svidjevägen 68
90440 Röbäck
Telefon:0702544157
E-post: njohanlindahl@hotmail.com

Bor i Röbäck precis i utkanten av Umeå med frun Anna och 3 döttrar. Jobbar som lärare på gymnasiet. Har under hela livet haft en brinnande kärlek till naturen och ett aktivt uteliv. Under uppväxten tillbringades i princip all ledig tid kring bäckar och åar runt Umeå på jakt efter storfisken.

När jag senare i livet träffade min fru Anna som då precis tackat ja till ett jobb i nordnorge så packade jag ihop mina pinaler och åkte efter henne. Vem kan motstå en sådan tjej som också då flyttar till utelivets hemland Norge?

Jag kommer så väl ihåg då jakten kom till mej. En kollega till Anna bjöd med mej ut på ripjakt på ett av Bodös fantastiska fritidsområden. Jag fick låna en hagelbössa och jag minns så väl känslan av spännig då jag bokstavligen kröp upp mot ripflocken på toppen av berget. Givetvis så bommade jag men sedan var jag helt såld på fjälljakten.

En dag på skjutbanan i Bodö öppnade en kille bakluckan på bilen och där satt en liten orange hund och tittade snällt på mej. ”det här är grejor det, bästa jakthunden i byn” sa killen och stängde luckan. Jag åkte hem och funderade inte mer på det.

Flyttade senare hem till Umeå igen och en stående hund skulle in i familjen. Efter lite funderingar så mindes jag den den där lilla lurvtussen från backluckan. Köpte min första Breton Decorum Flamma ”Maya” som gav mej många år av jakt. Senare flyttade Storbakkens Isabella ”Bella” in och vi  har nu även en valp, Black Peggy efter henne. Äventyret med Breton och ett aktivt uteliv fortsätter!

Vi ses där ute!

Johan

 

Back To Top