skip to Main Content

Rapport från Breton-träff i Lycksele 26/5 2017

För tredje året i rad anordnades en träff för bretoner i samband med utemässan i Lycksele, och för tredje året i rad var vi också där. Det började samma år som vi skaffade vår första breton Eros som då var ca 4 månader, och nu i år även hans son Pollux som introduceras i nästan samma ålder.
Som relativt oerfarna hundmänniskor tycker vi det är toppen att kunna träffas så här och både utbyta erfarenheter med varandra och bara umgås en kväll med likasinnade vuxna och barn över en grillad korv. Det hanns med dressyrträning av olika slag, apporteringsövningar och diverse spontana “tävlingar” med varierande resultat. Som nybörjare känns det lite skoj när man ser att även erfarna hundar kan vara lite smått “egensinniga” emellanåt. :)
Totalt räknade vi ihop 17 bretoner på plats vilket faktiskt motsvarar ca 5% av Sveriges bretoner! Ett litet plus i den siffran dock då en deltagare hade letat sig dit ända från Norge.
Stort tack till alla inblandade och ett extra tack till Ingvar som ordnade både plats att vara och sova på samt alla möjliga (och omöjliga) apporteringsobjekt!

På återseende

Andreas och Tove Erikssonlycksele 1 2017Lycksele 2 2017

Back To Top