skip to Main Content

Rapport från Holmsund, föreläsning och kurs om stående fågelhundar 6-8 juni 2014

Rapport från SBnk Västerbottens Södras genomförda föreläsning och kurs för den stående fågelhunden den 6-8 juni i Holmsund.

Bild av alla deltagare + arrangörer och ledare.

Efter en lång startsträcka kom en dialog i gång mellan undertecknad och Stefan Nygård för att få till stånd en kurs för den stående fågelhunden i regionen, vi fick kontakt med Mattias Westerlund från hundskola Vision och lyckades efter besvär boka in en helg i början på juni.

Vi startade upp kursen men en sen föreläsning med Mattias Westerlund fredagkväll klockan 18.00 – 20.00, en öppen föreläsning för alla raser av de stående fågelhundarna. Nationaldagen och tiden den 6 juni var inte helt optimal, trotts allt dök ca 30 talet åhörare upp på nationaldags kvällen på Storsjöhallen i Holmsund. Alla kursdeltagare var på plats och huvudparten av övriga åhörare var SBnk medlemmar från regionen.

Föreläsning 1
Föreläsning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördag klockan 09.00 påbörjade teoridelen som handlade om allmänt hundkundskap, stadgeträning, hur fungerar en jakthund, apportering samt injagning av den stående fågelhunden. Som kurslokal hade vi fått möjligheten att låna Stefans Nygårds arbetsplats i Holmsund som var perfekt som kombinerad föreläsningssal, matsal och fika rum. Dessutom kunde några av deltagarna bo med sina husvagnar inom området som var inhägnat för utomstående.

Kurs 2, teori
teori

Kurs 1, teori Kurs 3, teori

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kursen kom sen att varva teori med praktiska övningar resterande lördag samt hela söndagen, som lydnadsträning, stadga, apportering och stadga vid uppflog. Mattias han även med att ge individuella råd och stöd till varje deltagare för framtiden.

Praktisk dressyr 1, linföring
linföring

 

Praktisk dressyr 2, visionsripan
visionsripan

 

Praktisk dressyr 3, linföring
linföring

 

Praktisk dressyr 4, apport
apport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kursens mål och syfte var att ge deltagarna kundskap om hur hunden praktiskt jakttränas. Att deltagarna skulle få kundskap om hur hunden förbereds för den praktiska jaktträningen, vad hunden bör kunna och hur man når dithän.

Praktisk dressyr 5, apport
apport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktisk dressyr 6, inkallning
inkallning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktisk dressyr 7, linföring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktisk dressyr 8, hålla kvar utan att tugga.
hålla kvar utan att tugga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktisk dressyr, 9 kontaktövningar
kontaktövningar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla deltagare var väldigt nöjda med upplägget som kursen hade haft, vad man fått med sig inför sommarens fortsatta träning av sin hund. Under söndagens avslutning av kursen framkom att i stort sett alla deltagare gärna ville få en uppföljning av kursen kommande år. Vilka möjligheter som finns för det får vi återkomma med.

Vill passa på och tacka Christer och ”Pigge” för ert stöd under planeringen av kursen. Sen får vi inte glömma bort ”Bibbi” Stefans fru som hjälpte oss med en massa praktiskt under helgen. Samt Susanne Zackrisson som tidigare utbildats av Mattias och fanns till hand under hela helgen som extra kurs ledare.

Efter en intensiv men intressant helg så får vi Anders Burwall och Stefan Nygård tacka Mattias och Susanne samt alla deltagare och önska er lycka till med den försatta träningen av er hund. Förhoppningsvis ses vi på något av SBnk:s jaktprov i höst.

Alla kursdeltagare + Anders, Stefan, Mattaias och Susanne
Alla kursdeltagare + Anders, Stefan, Mattaias och Susanne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Avslutar med ”Pigges” bevingade ord ”skitjakt på er”

Anders Burwall

Back To Top