skip to Main Content

Rapport från Utemässan samt Bretonträff i Lycksele.

Den 30 och 31 maj hölls den första utemässan i Lycksele. sBnk var en av fyra hundklubbar som samsades på hundtorget.Ett trevligt arrangemang som säkert kommer att växa till nästa år. Vi var sex st. som turades om att ta hand om en hel del personer som gärna kunde tänka sig att skaffa en Breton. Tack till er som hjälpte till.

Louise och Mikael på hugget

Louise och Mikael på hugget

På fredagkväll samlades vi i ett torp som ägs av Tannbergskolan där man kan få övernatta och där det finns alla bekvämligheter, ett ypperligt ställe att ha en Bretonträff. Tack Tannbergsskolan och Ingvar Johansson som ordnat att vi fick vara där. Eftersom stället var så fint så beslöt vi att göra samma sak nästa år och det får gärna bli en återkommande tradition.
Det var ca tio bretoner med mattar och hussar och familjer som slöt upp, mycket trevligt. Vi hann med att göra en del övningar med apport och inkallning. Trevligt var också att se unghundarna som var med. Det mesta handlade dock om att träffas och ha trevligt så samlingen kring elden och grillningen var perfekt. Nästa år kommer vi säkert att ha ett utökat program med bl.a. lerduveskytte. Tack alla ni som kom.

Andreas och Almkullens Eros

Andreas och Almkullens Eros

 

Mys kring brasan fast all inte kommit.

Mys kring brasan fast alla inte kommit.

 

Back To Top