skip to Main Content

Bretonträning  i  sydligaste regionen.

Den 9/6 kl 10 inbjuder Svensk Breton Klubb till en träningsträff hos Anne  i Yngsjö. Vi skall träna lydnad  och uppflogsträning med duvor, apportering på land och i vatten. Träningen är kostnadfri men var och en tar med sig dummisar att apportträna med. Något att äta och dricka är gott att ha med. Ring och anmäl att ni kommer. 0709-619737 eller 0733-984600.

Vägbeskrivning till Anne på Yngsjö Gård:                                                                                                      

Från Åhus.   Kör väg 118 genom Transval. Efter cirka 5 km så passerar ni ett B&B som heter Ängshyddan på vänster hand och därefter så passerar en liten talldunge. Ca 400 m  efter talldungen så kan man svänga vänster till Yngsjö havsbad. I denna korsning svänger ni höger in på en grusväg som inofficiellt är döpt till Vittras väg. Kör längst ner på denna väg och håll till höger. Vid grindarna trycker ni på fam. Nilsson på porttelefonen.                                                                                                    

Från Österlen.   Kör väg 19 och sväng in på väg 118 mot Åhus. När ni har passerat Helge Å så svänger ni inte in mot Yngsjö utan tar vänster vid nästa korsning ( där det står Yngsjö Havsbad till höger) och så är ni på Vittras väg osv osv.

Till hösten skall vi ha ytterligare ett träningstillfälle. Denna gång blir det riktig fältträning. Kostnad för denna träning beror på vilken mark vi får tag i och hur mycket bidrag vi kan få från Breton Klubben. Mer om det senare.

Anne Michanek Nilsson och Nisse Sjögren
Regionombud

 

Back To Top