skip to Main Content

FÄLTTRÄNING PÅ TROLLE-LJUNGBY I SKÅNE 8/12 2019

Den 8/12 genomförde Bretonklubben i Skåne/Halland/Blekinge en fältträning på Trolle-Ljungby under ledning av Tommy Wingren.
Dagen inleddes 0800 med frukost och genomgång inför dagen i den fina lokalen ovanför slakteriet på Trolle-Ljungby, allt medan regnet strilade ner utanför.
Totalt sex stycken Bretonhundar och en korthårig Vorsteh kämpade på under dagen. Vädret var allt annat än idealiskt, med bara ett par plusgrader, relativt hård vind och bitvis horisontellt regn. Skånsk vinter, med andra ord.
Till det adderades att den sena tiden på året innebär lite mer utmanande förhållanden för hundarna, då grödorna är skördade sedan länge och markerna behandlade. Trots detta hittades både rapphöns och fasaner i remisser och oljerättikan.
Hundar och förare var trots väder vid gott mod och både nya bekantskaper och erfarenheter i fält gjordes under dagen. Tommy summerade efter varje släpp och delade generöst med sig av råd och tips.
Vid solnedgången bröts övningarna och samtliga hundar hade då haft någon situation med fågel. Sammanfattningsvis var det en bra träningsdag och vi återkommer gärna till Trolle-Ljungby någon gång i framtiden.

Med vänlig hälsning
Anne Michanek Nilsson och Björn Thunell
Regionombud Skåne/Halland/Blekinge

Back To Top