skip to Main Content

Stig-Åke ”Pigge” Göransson
Regionombud Norrbotten Södra

Pigge

Stig Åke Göransson
Banjovägen 16
961 46 Boden

tel.hem: 0921-65740
tel.mob: 070-657 40 13
e-post: evabanjo@hotmail.com

Mitt namn är Stig-Åke Göransson, av de flesta kallad “Pigge“, jag bor söder om Lule älv i utkanten av Boden med hustru Eva, vi har för tillfället två hundar i huset. Ofta händer det att betydligt fler hundar huserar hos oss, anledningen är att jag numer är pensionerad och har tiden att kunna hjälpa både familjen och vännerna med motion av deras hundar. I familjen ingår också fyra utflugna barn med respektive, ett antal barnbarn och naturligtvis deras jakthundar.

Mina intressen är jakt och då främst jakt över stående fågelhund, fiske, friluftsliv i allmänhet, idrott i alla former och som ni förstår hundar.

Just nu har jag två bretoner Nimbus som är en rutinerad kille i sina bästa år och Origo, en ung buse som förhoppningsvis blir min följeslagare under många år framöver.

Jag jagar både på fjället och i skog. Oftast blir det jakt i skog beroende på att jag har tillgång till goda skogsfågelmarker söder om Gällivare.

Jag erkände i min första presentation att jag varit ganska egoistisk under många år och inte delat med mig av de kunskaper jag förvärvat när det gäller jakt och fostran av stående fågelhundar. Förklaringen har funnits i det faktum att jag inte kunnat tro att jag haft något att tillföra. Mina hundar har inte varit perfekta, någon har varit knallapportör, en annan för hård i munnen, ytterligare en apporterade inte i vatten och så vidare. Den insikt jag kommit fram till efter flera år som regionombud för Bretonklubben i södra Norrbotten är att jag har börjat sona mitt egoistiska felsteg. Jag tycker mig ha märkt att det finns ett minst lika stort behov av att få tips om att undvika fallgropar, vilka jag verkligen har trampat i, ute bland hundägare som det finns behov av tips om den perfekta dressyrmetoden. Alla skall veta att jag gärna ställer upp och berättar om mina erfarenheter i fostran av en stående fågelhund. Ibland har jag upptäckt att jag inte har svaret på de frågor medlemmarna ställer, i det fallet känner jag att jag har ett skapligt nätverk att vända mig till som oftast löser upp de besvärliga knutarna. Det är något som jag med glädje delar med mig av till Er bretonvänner.

De senaste åren har jag fått förmånen av att dela uppdraget som regionombud med två mycket duktiga breton ägare, Lina Andersson och Ingrid Amundsen. Att vara flera ombud i en region ser jag som mycket positivt. Vi täcker inte bara olika kunskapsområden, vi får genom att vi är flera också en bättre geografisk närhet till Er medlemmar. Vi vill naturligtvis utveckla verksamheten inom bretonklubben i vår region och tar därför tacksamt emot förslag till aktiviteter och övrigt som kan vara oss alla till gagn. Det spelar ingen roll till vem av oss Du vänder Dig, har inte jag kunskapen i en fråga kanske Lina eller Ingrid har det.

Den inriktning av umgängesform mellan mig som regionombud och Dig som medlem i Bretonklubben som jag beskrev när jag tillträdde som regionombud tycker jag fortfarande är hållbar. Vi skall eftersträva att ha en öppen och ärlig dialog, ett umgänge under trevliga, trivsamma och framförallt prestigelösa former. Vårt gemensamma intresse Breton är en språngbräda till att få möjlighet att umgås och utbyta erfarenheter över alla gränser.

Är det någon fråga som Du funderar på när det gäller Breton eller känner Du att Du vill ventilera några funderingar eller har ställts inför något problem ställer jag gärna upp.

Bästa Bretonhälsningar
Stig-Åke ”Pigge” Göransson

Back To Top