skip to Main Content

Sven Wikström – Regionombud Västernorrland

 sven-wikstrom
 
Sven Wikström
Villavägen 18
871 62 Härnösand
 
Tel: 0611-10059
Mobil: 070-589 43 60

Hej!

Jag heter Sven Wikström, bor i Härnösand, och har sedan Januari 2013, blivit regionombud för Västernorrland.
Har sedan slutet 80-talet, varit mindre aktiv  i jakten , då en olycka gjorde att jag blev blind vänster öga, och naturligtvis var man vänsterskytt…..

Svårigheten som följde med att lära sig bli högerskytt, från att ha varit vänsterskytt, gjorde att jag tog en lång  ”paus”.
Men hund har jag alltid drömt om, och när jobb etc. gjorde det möjligt  att införskaffa en fågelhund, var tanken ”nu eller aldrig”.
Att ta itu med skyttet blev så mycket enklare/roligare , när man nu blev med Breton. Att det blev en Breton var nog lite av en slump, men efter att ha kontaktat tidigare regionombudet Jimmy Andersson, för att få lite info, och dessutom bekanta sig med med hans Breton ”Primus” en stund, så var valet av ras, ganska lätt.

Min erfarenhet av just fågeljakt med hund, var väl inte överväldigande, men jag kände att, samarbete med en hund på jakt, skulle tillföra så mycket, att jag ville prova på detta. Tanken var nog först, att bara ha en egen ”jaktkompis”, och det här med prov etc, var inte aktuellt  men efter att Jimmy ”dragit” med mig, och mycken hjälp/tips från vår ordförande Lennart Berglund,  på klubbens årliga träning/prov i Tossåsen insåg jag vad roligt det var.  Dessutom får man  träffa andra Bretonägare, som delar med sig av sina erfarenheter.

Så mitt tips till alla nyblivna Breton ägare , försök vara med på de träningar/prov som klubben anordnar. Ni kommer att få många tips/erfarenheter, som ni kommer att ha nytta av, ni kommer dessutom att få träffa många fantastiskt fina Bretoner.

Är du nybliven Bretonägare, eller funderar på att bli, kontakta gärna mig, kan inte jag hjälpa er, finns det i vår region, mycket kunniga/erfarna Bretonägare, som gärna står till förfogande, om ni vill har råd i någon fråga.

Vill ni som första steg, bara få träffa en Breton, hör av er, så visar vi gärna upp våra hundar.

Back To Top