skip to Main Content

Jaktprov och träning i Gräftåvallen 17-19 augusti

  • Träning 17 aug
  • Jaktprov 18-19 aug

Detta är andra året svensk Bretonklubb anordnar ordinarie fjällprov i Gräftåvallen, Jämtlands län. Vi hälsar alla välkomna till prov inom Tåssåsens sameby på områdena TÅ5a och TÅ5b. Fågeltillgången var under första året 2016 då särskilt prov gick av stapeln mycket god båda dagarna, vi hade fågel i nästan alla släpp. Hösten 2017 var dessvärre inte fullt så bra, vädret var på alla sätt emot oss men många hundar gick ändå till pris. Naturligtvis hoppas vi på samma goda förutsättningar i år som 2016!

Vi räknar med två partier även i år. Höstens jakt 2017 på markerna visade på god fågeltillgång på markerna. För detaljerad karta och markinformation hänvisas till hemsida Länsstyrelsen Jämtland/Fjälljakt/Kartor Tossåssen

För de som är intresserade erbjuds fjällträning fredag 17/8 då vi går ut och värmer upp våra hundar inför helgens prov. Markvisar med lokalkännedom deltar.  

Tillgång till boende finns i form av ett antal privata stugor i Gräftåvallen med 4-6 bäddar i varje stuga. Stugorna är fullt utrustade med kök och porslin. Egna sängkläder medtages. Städning utförs av de boende. Möjlighet till uppställning av husvagn/husbil finns på området.

 Fjällgården i Gräftåvallen erbjuder frukost och lunchpaket till deltagarna om man inte önskar ordna det själv i stugan. Restaurangen har även öppet för servering av lunch om man önskar stanna i stugan någon av dagarna. Den sedvanliga provmiddagen äger rum på Fjällgården lördag kväll. Fjällgården Gräftåvallen

Anmälan till Jaktprovet 

I samband med anmälan behöver vi även veta följande:
– eventuellt deltagande i träning fredag 17/8 och antal hundar
– önskas boende i stuga, antal personer och nätter (t ex tor – sön)
– önskas frukost på Fjällgården
– önskas lunchpaket
– deltagande på provmiddagen, antal personer

Priser för ovanstående är ännu inte fastställda så anmälan till ovanstående är ej bindande. Information om priser kommer att skickas ut när mer information finns.

Informationen mejlas till:

mats.agren@qat.se
eller
lofgren.olenas@telia.com

Det går även bra att ringa enligt nedan.

För frågor kontakta:
Mats 0705-869968
Magnus 0705-18 69 02

Hjärtligt välkomna!

Back To Top