skip to Main Content

Oltokkens Sally har kvalificerat sig till svensk utställningschampion

Vid Västernorrlands Kennelklubbs utställning i Sundsvall fick Oltokkens Sally i klassen Bruks/Jaktklass – Exc B/jkk1 Btkl1 BIR Cert CACIB den 7/10 2017.
Hon har då med de två övriga certen i Piteå och Vännäs i år samt sitt 1:pris i Ökl i Sidsjö under augusti sammantaget kvalificerat sig till att bli svensk utställningschampion.

Den lycklige ägaren Anders (Burre) Burwall träffade också en jaktprovsdomare som har varit med en del..

Burre berättar:

I brist på andra Bretoner under utställningen fick jag äran att få träffa den pensionerade jaktprovsdomaren Karl-Erik Johansson endast 89 år gammal. En passionerad fågeljägare som berättade de mest hårresande historierna under dagen, alla var inte ”rumsrena” och kan inte åter redovisas här. Hans visualiserande var enormt och gav många muntra skratt för mig och andra under dagen. Den ras som han jobbat med tidigare var Vorsteh, men han utryckte även en viss ånger att han aldrig vågade prova vår ras. Men som han sa ”det är väl aldrig för sent” så kanske någon uppfödare får ett intressant samtal framöver. Det är roligt med människor med erfarenhet som vill dela med sig av den, man ser ett livslångt intresse som håller livsgnistan i gång långt upp i åldern. Han hade kvar sitt  gamla domar kort, som han med stolthet visade upp och det var som man säger inte den senaste upplagan. Men fri entré och program hade han fått när han visade upp det på utställningen, han skulle nog troligen besöka utställningen kommande dag för att följa fågelhundarnas vidare öden där.

3
Karl-Erik Johansson
Sally
Sally
Anders, Sally samt domaren Charlotte Jacobsson
Anders, Sally samt domaren Charlotte Jacobsson

Bretonklubben gratulerar Sally och Burre!

Back To Top