skip to Main Content

Rapport från klubbens 40-års jubileum – fler foton

Vår klubb har nu genomfört 40-års jubiléet på Älvkarleby Camping och Fiskecamp. Jag kan med tillfredsställelse notera att arrangemanget som vi under dryga året har förberett gick över förväntan bra. Till och med vädergudarna var på vår sida. Ca en halvtimme efter det att utställningen var avslutad bröt regnet ut och det med besked, men då hade vi redan packat ihop.

Längst ned på sidan finns många fler nya foton upplagda 2015-08-11.

Vi mjukstartade på fredag kväll med att vår ordförande Lennart Berglund hälsade oss välkomna och han berättade också om programmet för de närmaste dagarna.

Vi samlades sedan på grillplatsen där Rainer stod för grillandet av hamburgare. Här minglade vi några timmar och pratade med gamla och nyfunna vänner, inte bara från Sverige utan också flera bretonvänner från Norge och vår domare för söndagens utställning Christian Gunther med fru. Monsieur Gunther är dessutom ordförande i den franska klubben.

På lördagen startade en rad aktiviteter på och runt vårt aktivitetstorg. Vi hade en bretonkamp som leddes av Jens med slalombana, hinderlöpning och ett apportmoment bla. Samtidigt pågick hagelskytte i en inhyrd skyttesimulator på lerduvor av plast. Teckningstävlingen för barnen var också populär liksom en tipspromenad med en del kluriga frågor. Eva höll i ringträningen och även i momentet ”Barn med hund”. Under både lördagen och söndagen hade vi vår bretonshop öppen med försäljning av många fina saker, inte bara kepsar och tröjor utan en hel del annat smått och gott. Vi kommer att öppna shopen här på nätet också så att alla får möjlighet att köpa prylar med anknytning till våra hundar.

 

Helge manar på sin hund övervakad av lekledaren Jens
Helge manar på sin hund övervakad av lekledaren Jens. (Foto: Peter Nilsson)

 

Eva instruerar vid ringträningen. (Foto:Johanna Olofsson/Peter Nilsson)
Eva instruerar vid ringträningen. (Foto:Johanna Olofsson/Peter Nilsson)

 

Joel vann teckningstävlingen

 

Bretonshoppen
Bretonshopen (Foto: Peter Nilsson)

På eftermiddagen höll Erik Ringaby ett mycket uppskattat och medryckande föredrag om tjäderns liv som han har utforskat under många år. Vi var tvungna att i all hast ställa fram fler stolar eftersom tillströmningen var stor av åhörare, faktiskt dubbelt så många som vi hade räknat med. Samtidigt ordnades en mycket intressant kulturvandring kring Laxön tillsammans med hembygdsföreningens ordförande.

Erik Ringaby och Lennart Berglund. (Foto Helge Larsen)
Erik Ringaby och Lennart Berglund. (Foto Helge Larsen)

Eftermiddagen fortsatte med en apporttävling där 34 ekipage fick visa vad de gick för. Först var det en traditionell kastapport dock utan skott, därefter fick de fem bästa ekipagen visa framtassarna genom att hämta hem en kastad ripa. Hunden skulle dock passera ett vattenhinder och sedan leverera ripan! Vinnande ekipage simmande dock inte tillbaka utan valde att springa tillbaka över en bro, vilket lönade sig!!  Vinnare blev Minnah förd av Anders Ylén.

Almkullens Calla apporterar. (Foto . Johanna Olofsson)
Almkullens Calla apporterar. (Foto . Johanna Olofsson)

Avslutningsvis träffades vi i Kalles Lada för att avnjuta en italiensk buffé. Vi var 134 gäster som fick äta, dricka och lyssna på ett och annat tal. Under kvällen var det prisutdelning för de olika tävlingar som varit under dagen. Marie Nylander ledde med bravur allsång om våra hundar till melodi: Marseljäsen. Lotter såldes och ett stort prisbord tömdes. Tack alla som skänkt vinster. Ett extra stort tack till våra sponsorer!

Sponsorer

Gynna våra sponsorer!  Appetitt hundfoder är vår huvudsponsor. Samtliga sponsorer finner du här! 

Toppenstämning under middagen (Foto: Johanna Olofsson)
Toppenstämning under middagen (Foto: Johanna Olofsson)

Söndagen ägnades åt vår stora jubileumsutställning under ledning av M Christian Gunther som bedömde 70 bretoner under dagen. Säkert nytt rekord vad gäller antalet utställda bretoner på ett och samma ställe i Sverige! Mer om detta på annan plats på vår hemsida, men så mycket kan sägas här att Bäst i ras (BIR) blev ”Nellie” Tresallier Flitters, ägare Eva Olausson och Bäst i motsatt kön (BIM) blev Jerc des Sources Claires, ägare Helen Johansson.

BIR Nellie
BIR Nellie (Foto: Johanna Olofsson)

 

Lite statistik till slut:

  • Ca 70 personer deltog på fredagens mingel och 120 hamburgare gick åt.
  • 46 ekipage deltog i ringträningen
  • 6 barn med hund deltog i utställningen på lördagen
  • 43 deltagare i Bretonkampen
  • Lerduveskyttet samlade 58 skyttar
  • 34 ekipage deltog i apporteringstävlingen
  • 134 gäster på middagen
  • 70 hundar blev bedömda på utställningen.

Jag tror mig veta att vi alla hade en fantastisk helg och jag hoppas och tror att minnet lever kvar länge!

Vi kommer att publicera fler bilder i form av en länk så fort vi hinner med detta!

Klicka på någon av rubrikerna nedan, om du önskar se fler foton

Se även bilder och kommentarer på vår Facebooksida.

För organisationskommittén

Kjell Lundberg

Back To Top