skip to Main Content

Regionsträff hos Jens i Tavlan, Valbo 26 okt

I söndags hade vi en väldigt trevlig regionsträff hos Jens i Tavlan, Valbo. Det var en stor uppslutning av hundar, 16 st bretoner som var med och tränade, plus ett par till i bilarna (löptikar och pensionärer). Mycket roligt! Den stora uppslutningen berodde nog på, att Jens ordnade en sådan givande och trevlig träff i fjol!

Jens med familj bjöd på ett mycket gott fika med goda smörgåsar och goda kakor inne på hans charmiga gård. Det var självklart  mycket hund- och fågeldiskussiner.

Sen följde ett långt pass med bra träning på rapphöns under ledning av Jens och Lennart. Vi började mjukt med träning på fåglar i bur. Sen ökades svårighetsgraden något, Jens gick runt med en rapphöna bland hundarna. Först fick de äldre hundarna demonstrera lite stadgeträning. Därefter blev det unghundarnas tur – i koppel för dem.

Jens släppte sen ett flertal rapphönor på fältet, så hundarna fick träna på sök och fågeltagning under naturliga former. Alla hundar fick chans att hitta fågel. De flesta skötte sig väldigt bra, men någon var lite väl vidlyftig i sin avance.

Sammantaget erbjöds det många bra träningstillfällen där Lennart och andra mer erfarna fågelhundsägare gav många goda råd till nybörjarna och de som hade problem av något slag.

Dagen avslutades med lunch, varefter de flesta åkte hem. Några ivriga hundägare körde ett fågel-pass till efter lunchen.

Ett stort tack till Jens med familj som arrangerade denna trevliga träff! Vi hoppas att vi kan få komma igen flera gånger!

För den som vill se mer foton från träffen, klicka här!

Fika i Tavlan
Fika i Tavlan

 

Träning under Lennarts ledning
Träning under Lennarts ledning

 

Rainer och Vestlökka’s F Scott i stramt stånd

 

Jens visar en rapphöna

 

Fin kontakt
Fin kontakt

 

Jens visar Suhlegan Diana (Skrållan) och Ripvidets Gnista en rapphöna

 

Tavlan-14

 

Tavlan-14

Back To Top