skip to Main Content

Regionträff i region Västerbotten Norra

Söndag den 12/6 var det dags för Breton Västerbotten Norra att ha sin årliga regionsträff i samarbete med Studiefrämjandet Västerbotten. Regionsombuden Håkan Nilsson och Ida Stenberg samlade alla som anmält sig till träffen i Långviken strax utanför Skellefteå. Dagen inleddes med sol men det fanns varningar om åska och regn från mitt på dagen. Tur som var så blev det varken åska eller regn utan dagen bjöd på både värme och sol hela dagen! 
 
Efter deltagarna hälsats välkomna bjöd Bretonklubben alla deltagare på ett välkommet förmiddagsfika. Sedan tog aktiviteterna vid. På förmiddagen blev det lydnadsträning, träning med sprättburar och ringträning. Sedan blev det ett välbehövligt avbrott för lunch. Såväl hundar, förare och ledare behövde ju fylla på energiförråden! Efter lunchpausen fortsatte aktiviteterna. Då följdes deltagarna åt till ett intilliggande område där lerduveskytte, apportträning och släpspår tog vid.
Dagens övningar och samvaro kändes mycket lyckade och deltagarna uttryckte förnöjsamhet över arrangemanget. Det blev ett 25-tal personer med sina fina hundar som kom till arrangemanget och de hade inte dragit sig för att åka långväga till dagens träff! Det kom deltagare från såväl Norrbotten och olika delar av Västerbotten och det kändes verkligen roligt att så många sökte sig till till vår regionträff!

Vi tackar Mikael och Lena Boholm från Jaktgården Långviken samt ett antal ytterligare medhjälpare för deras fina medhjälp till vårt arrangemang! 

Text: Karin Nilsson, Tärnaby

 

 
Back To Top