skip to Main Content
Regionträff Västerbotten Norra.

Regionträff Västerbotten norra.

På lördag den 4 maj träffades en stor skara entusiastiska Bretonägare till dressyrdag i Boliden. Totalt kom ca 20 Bretoner med medföljande hussar och mattar. Ålder på hundarna var mellan 14 månader och fem år. Vi höll till på brukshundklubbens stuga på Mångfallsberget, en fin plats för hundträning och som även ger skydd för ev. oväder. Av något sådant såg vi intet även om en snål kall vind gjorde att det kändes lite ruggit ibland och då var det skönt att kunna inta fika och lunch i klubbstugan. SMHI hade lovat  sämre väder men tydligen hade dom lite fel igen för vi hade sol större delen av dagen även om den där riktiga vårvärmen inte infann sig.  I fjol hade vi ett spontanbesök av Fredrik Stenlund, en instruktör som gått i lära hos bl.a Anders Landin. I år bestämde vi oss för att engagera honom fullt ut på denna träningsdag.

Fredrik Stenlund

 Fredrik Stenlund in action.

 Vi startade 09:00 och höll på till 18:00, ganska tufft inte minst för hundarna. Fredrik framhöll bl.a apportträningens fördelar. Detta är ett moment där man inte bara tränar apport utan även lydnad, dirigering, stadga, ja i stort allt går att ta med i dessa övningar. Han hade dessutom med sig en del läbbiga saker som våra hundar inte var så där väldigt imponerade av. Men det fanns undantag, Margaretha Lundqvist´s import Happy verkade gilla allt, mård ,mås, kanin, fina apporteringstakter

hela gänget samlat (1)

 Hela gänget samlat

 Regionombuden Tommy och Cristher gladdes mycket över den fina uppslutningen och tackar alla för att dagen blev den fina träff som vi hade . En del hade dessutom rest så långt som ca 40 mil enkel väg för att vara med vilket tydligt visar vilket intresse man har för att lyckas med sin hund.

14 mån.

 

14 mån. stående fågelhund

aina,Lena och Lina

 

Vem sa att detta är en hobby bara för gubbar?

Som sagt, en trevlig dag där vi hoppas att alla fick med sig lite verktyg för att jobba vidare med sin hund. Vi vill också passa på att tacka Fredrik för gott arbete och även tacka våra sponsorer som såg till att alla fick priser i den avslutande ”tävlingen”, New Boliden, Jakt & Trofé, Bergteamet samt ABB.

Vid pennan 

Cristher Sandström

Back To Top