skip to Main Content

TOSSÅSEN 6-9 mars 2014 – Inbjudan till träning och jaktprov

Svensk Bretonklubb inbjuder åter igen till träning på Tossåsen samebys marker. Boende som vanligt på Storsjö Fiskecamp. Besök gärna deras hemsida: www.storsjo.com. Tel. 0687-21122 el 070-6781122

Tossåsen-2013

Träningsmarken är belägen i västra Härjedalen och ligger ca 30 minuters bilresa från campen. Terrängen är mycket lättillgänglig och markerna är ett pålitligt vintertillhåll för ripa. Marken räcker väl till träning för 10-12 hundar. Torsdag och fredag (6-7/3) kommer jaktprovserfaren och markkunnig ledare att finnas på plats. Kunnig ledare kommer förmodligen också att finnas tillgänglig för de som önskar träna även lördag och söndag. Detta beror på hur stort intresset för jaktprovet blir.

Det här är ett bra tillfälle för såväl nybörjare som proffs, för unga och gamla (hundar och förare!) att under lugna och trevliga former träffas, träna och utbyta erfarenheter.

Vi har bokat boende i Campens så kallade annex och även preliminärbokat 6 stugor. Annexet är en länga där det finns 4 dubbelrum + 4 sängar i allrummet.  Där finns även ett litet kök och toa/dusch. Det är ett enkelt och praktiskt boende för folk och hundar. Stugorna har 4 bäddar/stuga. De är ganska små och lämpar sig bäst för 2-3 personer + hundar. I stugorna finns micro, kaffebryggare och kylskåp.. Dusch, bastu och toa finns i en separat servicebyggnad.   Kosterbjudandet innefattar frukost, lunchpaket och middag.

Ta med egna lakan och handduk. Urstädning vid avresa ingår i priset.
Stugorna har reserverats tom den 9:e februari. Först till kvarn gäller. Ytterligare logi kan troligen ordnas i Ljungdalen eller i Storsjö Kapell men här kan vi inte lova någonting säkert.

Priset för kost och logi är 500 kr per dag och avgiften till länsstyrelsen för jaktträningen 50 kr per dag. Dessa 550 kr/ dygn betalas direkt till Campen i samband med avresa. Person utan hund betalar 500 kr/dygn.

Anmälan till träning (senast 9 februari) görs till: Lennart Berglund, Forsavägen 8, 82065 Forsa, enligt mall nedan. Helst via e-post lennart.berglund@forsa.st men vanlig post och telefon 0650-567032 eller 070-6907168 går också bra.
Eventuella förfrågningar görs via samma kanaler.

Grundavgiften för träningen är 150kr (= avgiften till Bretonklubben) per hundförare och den betalas in till bretonklubben senast 16 februari på postgiro 49 01 56-7.

Ett ordinarie jaktprov (ett parti) kommer att hållas lördag och söndag 8-9 mars. Åtminstone en av dessa dagar kommer mark inom Mittådalens sameby att användas. Sedvanliga rutiner för anmälan till jaktprovet gäller.  Anmälningsavgiften 350 kr per hund och dag betalas in till pg 49 01 56 – 7 senast 4 veckor före provstart.

Mall för anmälan till träning:
1 Namn förare/medföljande +  e-postadress + telefon
2 Namn hund/hundar:
3 Jakttränar datum     från   –   tom:
4 Önskar logi,      från   –    tom
5 Önskar preliminärt delta i jaktprov 8-9/3   –   hundens/hundarnas namn (obs anmälan enligt sedvanliga rutiner)
6: Kan tänka sig att dela stuga/rum:  Ja eller Nej.

VÄLKOMNA TILL TRÄNING OCH JAKTPROV
Lennart Berglund

Back To Top