skip to Main Content

Tossåsen Träning och Jaktprov 10-13 mars

Inbjudan till träning 10-11/3 och jaktprov 12-13/3

OBS! Det finns risker för avlysning av fjällmarken, information kommer uppdateras på hemsidan!

Svensk Bretonklubb inbjuder till traditionell träning och jaktprov på Tossåsen och Mittådalen samebyars marker. Boende på Storsjö Fiskecamp.
Besök gärna deras hemsida: www.storsjo.com. Tel. 0687-21122 el 070-6781122

Träningsmarkerna är belägna i västra Härjedalen och ligger ca 30- 45 minuters bilresa från Campen. Terrängen är lättillgänglig och markerna är ett pålitligt vintertillhåll för ripa. Marken räcker väl till träning för 12–14 hundar. Torsdag och fredag (10-11/3) kommer jaktprovserfarna och markkunniga ledare att finnas på plats. Kunnig ledare kommer eventuellt också att finnas tillgänglig för de som önskar träna även lördag och söndag. Detta beror på hur stort intresset för jaktprovet blir. Träning i egen regi går alltid bra.

Det här är ett bra tillfälle för såväl nybörjare som proffs, för unga och gamla (hundar och förare!) att under lugna och trevliga former träffas, träna och utbyta erfarenheter.

Vi har preliminärbokat boende i 7+2 stugor på Campen. Stugorna har 4 bäddar/stuga (2-våningssängar). De är ganska små och lämpar sig för 2-(3) personer + hundar. I stugorna finns Micro, kaffebryggare och kylskåp. Dusch, bastu och toa finns i en separat servicebyggnad. Kosterbjudandet innefattar frukost, lunchpaket och middag.

Om ni kommer ensam och bokar en stuga så meddela Campen om ni kan tänka er att dela stugan.

Ta med egna lakan och handduk. Urstädning vid avresa ingår i priset.

Först till kvarn gäller. Ytterligare logi kan vid behov troligen ordnas i Ljungdalen eller i Storsjö Kapell – https://ljungdalsfjallen.se/boende/stugor/               

Priset för kost och logi i småstugorna är 570 kr per dygn och avgiften till länsstyrelsen för jaktträningen är 100 kr per dag.  Kost och logi betalas direkt till Campen i samband med avresa. Markavgiften till länsstyrelsen/samebyn betalas till provledare Kjell Lundberg.

Anmälan till träning (senast 12 februari) görs till: Kjell Lundberg enligt mall nedan. Anmäl via e-post kjell.e.lundberg@hudiksvall.st eller telefon 070-8235254.

Eventuella förfrågningar görs via samma kanaler.

  • Avgiften för träningen är 150kr – engångssumma oavsett hur många dagar man tränar. Summan går i sin helhet till Bretonklubben. Den betalas kontant på plats till Kjell Lundberg. OBS! att markavgiften till länsstyrelsen/samebyn tillkommer (100kr/dygn).
  • Jaktprov lördag och söndag 12–13 mars
  • ANMÄLAN TILL JAKTPROVET
  • De som tränar har inte förtur till jaktprovet. Vid överteckning gäller lottning.
  • Boende Allt boende hanteras individuellt. Ni som har varit med tidigare kanske minns att Bretonklubben brukade samordna och administrera boendet men den servicen kan vi inte ge denna gång.

Mall för anmälan till träning:   Anmälan skickas till Kjell Lundberg kjell.e.lundberg@hudiksvall.st     

 

1 Namn förare/medföljande + e-postadress + telefon

2 Namn hund/hundar:

3 Jakttränar datum     från   –   tom:

4 Anmäld till jaktprov 12 och/eller-13/3  (ANMÄLAN TILL JAKTPROVET)

Middag på Campens restaurang (där ni också hämtar nyckel) serveras fram till kl. 21 (för er som kommer på onsdag – ring gärna och förvarna om ni kommer sent 0687–21122).

 

VÄLKOMNA TILL TRÄNING OCH JAKTPROV!

 

Kjell Lundberg – provledare           kjell.e.lundberg@hudiksvall.st       

Lennart Berglund – domare            lennart.berglund@forsa.st

Svensk Bretonklubb

Back To Top