skip to Main Content

VM för stående fågelhundar på norra Jylland.

22 oktober startade VM för stående fågelhundar som i år gick i Danmark. Tävlingen är uppdelad i två avdelningar dels för kontinentala dels för engelska stående fågelhundar. Dessutom finns det en tävling i Hubertus  uppdelat på män och kvinnor.

Tävlingen började lördagen den 22/10 och fortsatte 24/10. Tyvärr var vädret på lördagen uselt med hård vind och regn vilket påverkade resultaten med få premieringar.

En Breton var med i det kontinentala laget, nämligen Lill-Gemons Mac-Nevis förd och ägd av Lennart Berglund. Nevis gjorde ett par fina fågelarbeten som dock inte blev godkända pga regelverket som är annorlunda än vad vi är vana vid. Trots detta låg det svenska kontinentala laget på en delad andra plats tillsammans med Spanien tack vare att ett tres bon erövrats av Jannice Lundström med sitt strävhår Fasanvingens Allie.  Det kontinentala laget bestod av fyra ekipage och en reserv. Ledde efter första dagen gjorde England.

Söndagen den 23/10 avgjordes VM för Sct Hubertus.  Även där utmärkte sig det svenska laget.  Janice Lundström tog silver med sin hund Allie.

Måndagen den 24/10: Vädret denna dag var betydligt bättre och åtskilliga fler hundar gick till pris. Lennart Berglund med Nevis hade tyvärr ingen lycka. Ingen fågel i det släpp på 15 minuter som är det som bjuds. Den svenska äran räddades av Janice Lundström med Fasanvingens Allie samt Stefan Nilsson med korthåret Sansa Ally.

Vann totalt gjorde Tjeckien före Italien och Tyskland. Sverige stannade på en hedrande fjärdeplats.

Resultaten finns att läsa i detalj på Danska Kennelklubbens sida  

Svenska laget- kontinentala och engelska hundar
Svenska laget- kontinentala och engelska hundar
Lennart efter släppet och medan han trodde att han gått för pris.
Lennart efter släppet och medan han trodde att han gått för pris.
stefan-2016
Stefan med Ally
Back To Top