skip to Main Content

Håkan Nilsson, Regionombud Västerbotten Norra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Håkan Nilsson
Södra Sandnäset 212
92064 Tärnaby
E-post: ozzyvan50@gmail.com
Tel: 072 204 74 4

Hej på er fågelhundsvänner!

Jag heter Håkan Nilsson, även kallad Dan Håkan och av andra enbart för Håkan. Båda delar går lika bra! Jag är bosatt i Ängesdal i fjällvärlden, utanför Tärnaby, och där är det vanligaste att man har dubbelnamn. Närmare kusten där jag och min hustru Karin har vårt andra hem i Fallet, utanför Boliden, blir jag oftast benämnd för Håkan. Jag och min hustru har tre  vuxna söner med familjer, vi har en fin skara med barnbarn.  Numera är jag  s.k. friherre från ett yrkesliv främst som säljare men beroende av hur agendan ser ut har jag viss mån av konsulentuppdrag kvar.

 Jag är en föreningsmänniska och har sedan 40 år tillbaka haft brukshundar av rasen schäfer där jag och min hustru engagerat oss i brukshundstävlande i olika grenar. Jag har  tidigare varit ordförande för Skellefteå Brukshundklubb, tävlingsledare, kassör, suttit i tävlingssektorn för Övre Norrland, jag har utbildat domare samt dömer fortsatt såväl bruksgrenarna samt lydnadsklasserna.  Jag är även fortsatt revisor för Ortsgruppen för schäfer i Skellefteå.

Till familjen hör naturligvis våra två hundar samt vår katt!  Sen vi fick upp ögonen för rasen breton har dessa stora jägare i litet format tagit oss med storm! Vi har en härlig bretonhane, Crilos Greven, som jag nu gör allt för att göra det bästa med för att vi ska få många kommande goda jaktturer tillsammans!  Jag har tidigare jagat fågel med träskällare samt med vorsteh.  Efter många trevliga jaktturer med ena sonens stående fågelhundar, hundar som delvis bott hos oss, började vi se oss om efter lämplig egen stående fågelhund. Bretonen som ju verkligen är mycket jägare i en nätt  förpackning blev vårt val som vi inte ångrar en endaste dag! Att det är så mycket krut i denna ras är rent ut sagt förvånande! Han berikar vårt liv så oerhört mycket och  chansen att det blir  fler bretoner i familjen på sikt är överhängande stor!

Jag har i höst blivit tillfrågad om att vara regionombud för Västerbotten Norra tillsammans med Cristher Sandström och har bestämt  mig för att tacka ja! Jag är laddad och redo! Tillsammans ska vi verka för ett gott samarbete mellan honom närmare kusten och mig här i fjällvärlden gentemot er medlemmar! Känn er varmt välkomna att höra av er dels till mig samt till Cristher Sandström!

Vänliga hälsningar Håkan Nilsson

 

Back To Top