skip to Main Content

Peter Nilsson och Johanna Olofsson
Peter är med i jaktprovskommittén samt är regionombudsansvarig.  Johanna är med i Avelskommittén.

Peter Nilsson och Johanna Olofsson
Åker 625
462 93 Vänersborg

Peters mobil: 070-3334566
Johannas mobil: 073-0542880
e-post: almkullens@gmail.com
Hemsida: http://almkullens.se/

Här är en liten presentation av oss.

Hej vi heter Peter Nilsson och Johanna Olofsson, vi bor i Väneryr utanför Vänersborg. Vår familj består av fyra barn (utflugna) och för tillfället av fyra Bretoner Almkullens Aska, Almkullens Fia, Almkullens Hexa och Almkullens Kassie.

De första åren efter det att vi träffats så var Johanna med på fjälljakten med sin dotters Shetland sheepdog Nezzie (det sköts faktiskt fågel för henne med =), men då vi inom några månaders tid förlorade min ena Vorsteh och Johannas labrador så började pratet om att skaffa ny hund.
Johanna tyckte att Vorstehn var lite för stor och undrade om det inte fanns någon lite mera behändig i storlek och då så blev det så att Bretonen kom på tal.
Efter två års letande och mycket om och men så fick vi köpa Pålamalmens Elva och Tors Riva, och med facit i hand så är det inget vi ångrar.
På vårarna så går det ganska så mycket tid åt att träna andras hundar på diverse kurser som vi är på ett eller annat sätt delaktiga i, bla. så har jag hjälpt min vän Anders Landin som torde vara känd i de flesta fågelhundskretsar på dennes kurser och utbildning av fågelhunds förare under nästan 10 års tid. Att få chansen att träffa mycket hundar av olika raser och lynne så blir man sakta men säkert lite bättre på att förstå att alla hundar liksom förare inte är likadana utan behöver olika givor för att nå det mål de strävar efter.

Vi hoppas med detta uppdraget att få möjlighet att träffa mycket folk som liksom oss tycker att det är riktigt roligt att äga, träna och jaga med dessa underbara hundar som Bretonerna är.

Om det är något som någon undrar över så slå en signal eller varför inte komma och hälsa på oss, för fikat är fixat på ett ögonblick och under tiden så kan vi ju prata om hundar…

Hälsningar..
Peter & Johanna

Back To Top