skip to Main Content

Bretonträff i Umeå

Söndagen den 17 juni, kl. 12.00 träffades vi, Johan Lindahl, Magnus Forsell,Anders Burvall, Erik Sandström och undertecknad, hemma hos mig i Hissjö, ca. en mil från Umeå. Bretonerna var till antalet 7 stycken, 5 tikar och två hanar.

Vi började med att gå i väg till en åker, där kastades det ut 7-8 dummies. Hundarna fick se när de kastades för att öka deras retning till att söka reda på dem. Därefter skickade vi iväg dem på kommandot SÖK. Hundarna gjorde genomgående ett bra arbete, använde nosen väl och gjorde bra avlämningar över lag. Hundar och förare provade även på att nyttja en starkare retning,  med startpistol. Tanken var naturligtvis att hundarna skulle sätta sig när vinge eller dummies kastades och skott avlossades. Även denna övning föll väl ut. Vi som träffades (inte av startpistol eller vingar) var eniga om att träffas och träna på detta sättet där hundarna till stor del får sitta passiva och se andra hundar i arbete är en mycket god övning. Mer komplicerat än så blev inte denna träffen.

Efter dessa övningar vandrade vi tillbaka och tog en fika vid huset. Det kom upp till diskussion om vi skulle anordna ett särskilt prov inom Västerbottens Södra Bretonklubb. Det kanske inte blir detta år men väl nästkommande. Nu är i alla fall fröet planterat, processen har startat och det tar alltid ett tag innan saker och ting mognar, men nästa år, fullt möjligt. Efter fikat tackade vi för oss, klockan hade då börjat att närma sig 14.30.

Hur som helst, vi bestämde inte något datum när vi skulle träffas nästa gång. Går vi ut för att träna med våra hundar sa vi att vi kan ju skicka varandra ett mail, den som kommer kommer.

Det som är planerat lite längre fram i tiden är en Bretonträff i Blattnicksele den 11 augusti, återkommer med information om det blir/inte blir.

Det är även tänkt att medlemmar i Bretonklubben ska kunna få släppa hundarna på fasaner i början av oktober i Sörbyn,  någon mil nedanför Hörnefors mot kusten. Detta evenemang är annonserat på annan plats på websidan och en påminnelse finns också i Bretonbladet.

Återigen, har Ni uppslag till aktiviteter, hör då av Er så ska vi göra vad vi kan för att det ska bli av.

Mvh/Hans Bergström, kontaktombud i södra Västerbottens för Bretonklubben.

Telefon 070-322 07 70

Mail: hans.bergstrom@hissjo.net

Back To Top