skip to Main Content

Bretonträff i VäneRyr 2017

Söndagen den 14 maj träffades ett gäng bretonälskare för den årliga bretonträffen hemma hos Johanna och Peter på Almkullens Kennel. Trots att vi var flera som körde genom rejäla regnskurar på vägen till VäneRyr så blev det inte mycket regn när vi väl kom på plats utan det blev till och med lite sol och ganska varmt och skönt.

Efter den inledande tipspromenaden med rejält kluriga frågor, så genomfördes några lydnadsövningar och så småningom var det dags för korvgrillning och fika. Resultatet av poängpromenaden räknades fram och värdig vinnare blev Eva Olausson. Grattis!

När alla var mätta och belåtna (i alla fall hussarna och mattarna) så blev det apporteringstävling – i år med ”handicap” så att öppenklass- och elithundarna började på -2 resp -3. Tors Riva, förd av Johanna, avgick så småningom med segern efter att 11 bretoner fått visa sina apportfärdigheter! Grattis!

Vi som var där tackar Johanna och Peter för en mycket trevlig bretonträff (som vanligt!) och vi hoppas att de besökare som ännu inte skaffat sig en breton gillade vad de fick se…

Samling - regnet har precis upphört!
Samling – regnet har precis upphört!
Janne och Almkullens Alex
Janne och Almkullens Alex
Träning
Träning
Almkullens Coda väntar på inkallning
Almkullens Fia väntar tålmodigt på inkallning
Fikadags
Fikadags och korvgrillning
Creme Cracker's Mexx myser i Evas knä
Creme Cracker’s Mexx myser i Evas knä
Peter och Maine snackar breton
Grillröken ligger tjock över nejden och Peter och Maine snackar breton
Mirjam och Almkullens Gimli
Mirjam och Almkullens Coda
Almkullens Gucci med apporten
Almkullens Gucci med rejält tag om apporten

 

Back To Top