skip to Main Content

Bretonträff i Väneryr 2016

Då har årets Bretonträff i Västra Sverige än en gång gått av stapeln.

För femte året i följd så har bretoner med vidhängande hussar och mattar träffats här hemma hos oss i Väneryr för lite trevlig samvaro och lite träning.

vastkusttraff-2016-1

Trots att några säkra kort som i vanliga fall brukar komma inte kunde närvara denna gång så blev vi glädjande nog så många som 15  bretoner med förare som kom. I år så fanns det även med två ekipage som har sin tillhörighet i andra avdelningar än just denna i vår region och det var skoj. Tack för att ni kom och väldigt välkomna tillbaka Dennis Morin med  Louis och Anne Nilsson  med Speja från  Skåne.

Vi startade upp som vanligt med en liten frågepromenad där några frågor var av allmän karaktär        (och som faktiskt de flesta borde svarat rätt på), men 7 av de 10 som fanns var som vanligt väldigt breton anpassade i själva frågeställningen..  Segrare i denna  frågelek blev Stig Lindskog med Mizoras Disco som med sin digra kunskap tog hem 1:a platsen med otroliga 8/10 rätt och i och med detta kan kvittera ut priset fram i höst då detta var en kvällsträning med fågel på våra hemmamarker.

vastkusttraff-2016-3

Vi tog tillfället i akt att träna hundarna också… Det är ju ett gyllene tillfälle att träna lite passivitet och annan nyttig dressyrträning som man inte har möjlighet att göra i vanliga fall med så många hundar som nu fanns tillhanda. Detta gick alldeles strålande för det mesta även för de riktigt små som fanns på plats.

Efter att ha jobbat med hundarna i ca en timme i högsommarvärmen som även i år hade infunnit sig så skulle ju vi förare ha lite kaffe och korv och så blev det även denna gång.  Korven var det nog lite för varmt för men kaffet smakade alldeles utmärkt och alla verkade trivas alldeles utmärkt.

Som brukligt är och traditionen säger så avslutades det hela med en liten apporteringstävling som var influerad av det som kallas skogsjakten på Vorstehklubbens fullbruksprov.

Tre fåglar kastas med skott vid varje fågel och sedan så ska hunden sitta och vänta i en minut innan den ska apportera dessa. Överlägsen vinnare av denna tävling blev Anders Ylen med Strömforsens Minnah som vann och naturligtvis så fick han samma pris som vinnaren i frågeleken.. Grattis på er!

vastkusttraff-2016-2

Lite vattenplask för avkylning av hundarna innan hemfärd gjorde vi också och alla hundarna tyckte nog det var skönt att hoppa i dammarna och svalka sig.

Jag och Johanna tackar så väldigt mycket för att ni kommer och gör detta till en trevlig tillställning som vi förhoppningsvis även kommer att ha nästa år..  Välkomna då..

Peter & Johanna
Regionsombud i Västra Sverige

Back To Top