skip to Main Content

Bra dressyrdag på Kybacka 21 maj

Burre kurs Kybacka

Lördagen 21 maj arrangerade Dalarna-Gästrikland-Hälsinglands Region en Dressyrdag på Kybacka gård. Jens hade bjudit in Anders ”Burre” Burwall – en av Bretonklubbens egna utbildade hundinstruktörer. Det var 16 stycken hundar som deltog under dagen och det var även flera tillkommande familjemedlemmar som var med och tittade på.

Burre ledde oss mycket trevligt igenom dagen med teori och praktik blandat. De praktiska övningarna började vi med allmän dressyr: linförighet, inkallning, stopp mm. Stora höjdpunkten för många var träningen med avance-platta och ”Visions-ripa”. Ett koncept för träning av fågelhundar som Mattias Westerlund på Hundkolan Vision tagit fram.

”Visions-ripan” innebär att man har en enkel vit plastripa (kan göras av en toarulle som man virar en plastpåse runt och knyter och klipper som en smällkaramell) som man kastar upp i luften. Bästa effekt är att använda en fjärrstyrd kastare. På kursen hade vi tre st kastare. Även äldre rutinerade fågelhundar lurades och trodde att det var riktigta ripor som for i luften. Med kombinatinen av avance-platta och ”Visions-ripa” blev det en väldigt bra naturtrogen övning för att träna avance och stadga i uppflog.

Tack Burre och Jens för en trevlig och givande dag för hela familjen!

Klicka här om du vill se fler foton från Kybacka.

Kybacka 5-2016 Barnbarn tränar linförighet med Dynamit Harry

Kybacka 4-2016
Var det ripa i luften? Hundarna strama i halsen medan hussarna uppmanar dem att stanna

Kybacka Smedgattu Kalle -2016
”Visions-ripa” i luften – Fredrik kommenderar Smedgattu Kalle att stanna

Kybacka 4-2016
Vilopaus mellan varven

Kybacka 3-2016
”Visions-ripa” Jerpsetra´s A-Aska stannar lugnt till med matte Annica

Burre Kybacka 2
Kursledare Burre visar hur det ska gå till med Skrållan

Kybacka 1-2016
Hela gruppen samlad med lugna hundar

 

Back To Top