skip to Main Content

Dusty tävlade i Norsk Derby

Norsk Derby är Norges största och mest statusfyllda prov för unghundar.  Kravet för att deltaga är 1:a pris i unghundsklass i Norge, Sverige, Danmark eller Finland.

Länk till norska sidan

I år var tre Bretoner anmälda som uppfyllde kraven varav två svenska, Brännbuas Dusty och Spakken Shaz.

Pga nuvarande stränga inreseregler kunde inte Lennart Berglund delta med Shaz. Däremot kom Dusty att föras av Per-Ivar Norell som inte omfattades av inreseförbudet. Ägare av Dusty är Helge Larsen.

Tyvärr lyckades inte Dusty ta sig vidare från kvalet.  Däremot lyckades  Kattugla´s Frida med ägare Inger-Lise Ingdal och föraren Geir Håvar Ingda ta sig till final som enda Breton!!!  Trots en mycket bra insats höll det inte hela vägen för Frida.

Vägen till Dustys deltagande i tävlingen var spännande. Efter ett par andra pris under våren lyckades hon i sista minuten erövra ett välförtjänt förstapris i Gräftåvallen. För att kunna tävla i Norge måste man ha papper på att man inte jagar får.  Gränsen till Norge var öppen från Jämtland varför Helge åkte till Meråker för ett prov som gick bra. Tyvärr stängdes gränsen igen efter någon vecka, och Per-Ivar Norell som inte omfattades av förbudet erbjöd sig att föra hunden som han knappt kände. Tyvärr fungerade det inte tillräckligt bra för avancemang i denna hårda konkurrens men ett tappert försök under extrema omständigheter.

En längre berättelse av Helge Larsen kommer i decembernumret av Bretonbladet.

 

Back To Top