skip to Main Content

Fältprov på Långtora 11 och 12 april 2015

Weimaranerklubben hade ordinarie fältprov i Enköping i helgen som var. Två fulla partier både lördag och söndag. Domare var bägge dagarna Anders Beskow och Marcus Niklasson. Undertecknad var med endast på söndagen på en återbudsplats.  Enligt rapport var vädrets gudar välvilliga på lördagen medan det var tuffare väder på söndagen. På lördagen var det endast två hundar som gick till pris, bägge bretoner! Carrera fick då förstapris i öppen klass och är alltså då elithund. Klubben gratulerar Mats Ågren och Smedgattu Carrera!

På söndagen var det fler hundar som gick till pris varav en Breton nämligen Smedgattu Malva som erövrade ett förstapris i unghundsklass.  Klubben gratulerar ägarna och tillika uppfödarna Bibi och Kalle Staaf!

I det parti som jag deltog i så gick dock ingen hund till pris. Fasanerna var allt annat än samarbetsvilliga utan sprang ofta på backen. Alla hundar i partiet hade dock chans på fågel. I vårt parti deltog två bretoner nämligen Almkullens Ella och min egen Ripkullens Troy, bägge unghundar.  Dessa fick beröm för sin energi och framåtanda men ingen av dem lyckades få till ett godkänt fågelarbete. Bägge var kvar hela vägen och Ella, en liten nätt tik, hade chans till pris in i det sista.

Ett stort tack riktas till Weimaranerklubben för gott värdskap samt till de bägge domarna och sist men inte minst till Amir och hans värdskap på Långtora.

Pristagare lördag
Ökl 1:a pris Smedgattu Carrera – Ä/F Mats Ågren/Amir Zand
Ekl 2:a pris Red Garlic´s Korint – Ä/F Bibi och Kalle Staaf/Amir Zand

Pristagare söndag
Ukl 1:a pris Smedgattu Malva – Ä/F Bibi och Kalle Staaf/Amir Zand

Från vänster Mats Ågren med Smedgattu Carrera, Börje Nilsson med Almkullen’s Ella, Kjell Lundberg med Troy och Kalle Staaf med Klaphatten’s Royce (ägare Aslani Reza), Smedgattu Malva och Korint.
Från vänster Mats Ågren med Smedgattu Carrera, Börje Nilsson med Almkullen’s Ella, Kjell Lundberg med Troy och Kalle Staaf med Klaphatten’s Royce (ägare Aslani Reza), Smedgattu Malva och Korint.

 

Back To Top