skip to Main Content

Lägesinformation från SBnK-syd samt kallelse till regional träff

Lägesinformation från SBnK-syd

Under 2013 har Bretonklubben ordnat två träningsträffar. Weimaranerklubben har ordnat två ordinarie jaktprov i Tommelilla. Gammal Dansk hönsehundklubben hor ordnat ett par särskilda prov. 3-4 bretoner har ställt upp i dessa prov med varierande resultat. Första träningsträffen hölls i Falsterbo i mars månad och omfattade mest lydnadsträning vilket är nog så viktigt. Ni vet väl att en olydig hund på jakt har man bara besvär med, den kan hellre stanna hemma. Andra träningsträffen hölls under sommaren i närheten av Klippan och omfattade mest vattenträning. En bra jakthund skall även kunna apportera i vatten.

2014 års vårvinterträff kommer att avhållas i närheten av Sturups flygplats. Den 22 mars träffas vi kl. 09:00 på plats som meddelas när ni ringer eller mailar in er anmälan till Nisse tel. 040-54 83 28 eller 0709-61 97 37 eller nissesjogren44@hotmail.com . Allt sker utomhus. Det finns inte något hus på marken att gå in i. Varma kläder, mat och dryck och ett gott humör rekommenderas. Ni som har hundar som inte är så vältränade, kom så tränar vi tillsammans. Ni som har vältränade hundar, kom och dela med er av er kunskap.

Dagen efter den 23 mars är det stor internationell utställning i Malmö, passa på och ställ ut och få bekräftat det ni redan vet, att ni har den finaste bretonen.

Väl möt Nisse Sjögren.

Back To Top