skip to Main Content

Norskt Derby 24-25 sept 2021

Till Norska Derbyt kvalificerar sig nordiska fågelunghundar som erövrat förstapris i unghundsklass och är yngre än 24 månader vid provstart. Ett mycket prestigefullt norskt prov med hård konkurrens. Runt 100 hundar brukar vara kvalificerade. Derbyt är ett tre-dagarsprov där hundarna blir utslagna för minsta lilla fel. Andra dagen är det Semifinal med 3 partier och 16 hundar per parti. Tredje dagen är Finalen med ett parti på 16 hundar.

I år var 2 svenska Bretoner kvalificerade till Norska Derbyt: Snöfjällets Destiny Huntress och Elsa-Oltoken. Detta är en imponerande prestation i sig! 

Anders Burwall med Elsa lyckades först komma vidare till Semifinal tillsammans med tre andra norska Bretoner. Burre & Elsa lyckades även komma vidare till Finalen, som enda Breton. Väldigt starkt jobbat! 

Burre och Elsa gjorde en strålande insats och var med hela finaldagen när andra hundar fick avsluta. I slutänden vann dock Irländsk setter Hadselöyas Lilly Baluba med Royer Andre Larsen.

Mycket bra kämpat av Burre och Elsa som kom på 5:e plats!

På norska prov skriver Domarna en Dreiebok när det är finaler. Där hela rangeringen under provets gång och kritiken läggs ut publikt. Det finns även foton i Dreieboken. 

 

 

 

 

Back To Top