skip to Main Content

Rapport från bretonträff i Boden 19-20/6 2021

Den 19-20/6 genomförde vi en bretonträff på gården Grangärda utanför Boden under så Coronafria förutsättningar som vi kunde förmå. Under dessa två dagar samlades inte mindre än 27 hundintresserade människor ute på platsen för träffen, den yngsta 9 månader och den äldsta 74 år, stort såhär i pandemitider, dessutom deltog inte mindre än16 hundar. Av dessa deltog nio bretonekipage i den jaktdressyrkurs som genomfördes i samband med träffen. Jag behöver väl knappast nämna att samtliga närvarande i skötte sig exemplariskt och följde hälsomyndighetens anvisningar till punkt och pricka.

Den mycket skicklige instruktören Saila Suorsa guidade oss genom de fyra lätta stegen på ett finurligt och mycket trevligt sätt. Dessutom fick deltagarna i jaktdressyrkursen prova på olika övningar att träna sin hund på under jakt lika förhållanden. Stopp, avance, lugn i flog, sekundering och spår övades. Dessutom hade Saila lagt in en övning med apport i apportruta, en övning som förvånade några av deltagarna över hur duktiga deras hundar är. Vi fick ett batteri av tips om hur vi tränar vidare och inspiration att verkligen göra det.

Traditionsenligt avslutades träffen med en tävling för deltagarna i jaktdressyrkursen där den mest följsamma hunden skulle utses. Tävlingen blev i stenhård konkurrens men slutligen segrade Ejja 1,5 år med förare Martin Sundin Båda kan nu titulera sig mästare i följsamhet i Bretonklubben Norrbotten Södra år 2021, stort grattis. Den övriga prispallen bestod av Canja förd av matte Stina Sarri som 2a pristagare och Misa med matte Mariann Tegnelöv som förare som erövrade 3e priset.

Ett stort tack till alla Er som förgyllde bretonträffen i Boden med Er närvaro. Ett särskilt stort tack till vår skicklige instruktör Saila Suorsa samt till de duktiga hundar, mattar och hussar som deltog jaktdressyrkursen.

 

Skitjakt på Er go vänner

 

Bretonhälsningar

Stig-Åke ”Pigge” Göransson

Back To Top