skip to Main Content

Rapport från Bretonträff i Boden 4-5 juni-2016

Dagarna före Nationaldagen genomfördes en bretonträff på gården Grangärda utanför Boden. Samtidigt passade vi på att genomföra en jaktdressyr kurs under ledning av den mycket skickliga instruktören Saila Suorsa.

 

Vädret var för ändamålet i stort sett perfekt. Lite blåst höll mygg och knott borta. Växlande molnighet och en temperatur på 12-16 grader gjorde att hundarna mådde utmärkt. Vissa hussar och mattar ville nog ha lite högre temperatur men som sagt hundarna trivdes.

Uppslutningen till träffen var över all förväntan. Som mest var vi ca. 30 personer och drygt 20 talet hundar. Här kunde vi se, förutom alla bretonhundar, vorsteh, pointer och en något svårdefinierad vallhund.

I själva dressyrkursen deltog inte mindre än 15 bretonhundar. Av dessa var fyra stycken mycket duktiga valpar som charmade oss alla. Det genomgående temat under kursen var ”de fyra lätta stegen”. Kursdeltagarna fick under kursens andra hälft också prova på olika metoder av specialdressyr för en stående fågelhund, mycket uppskattat visade det sig.

Mycket glädjande var det att se deltagare som följde hela kursen utan hund, särskilt inbjudna av uppfödare som tänkte sälja en valp till vederbörande.

Traditionsenligt avslutades hela träffen med en enkel tävling i samarbete mellan hund och förare. Segrare och därmed också klubbmästare för Bretonklubben Norrbottens Södra blev mycket passande avgående regionombudet Aina Jansson. Grattis och tack för ett mycket gott jobb som regionombud.

Ett stort tack till samtliga deltagare för att Ni gjorde denna träff till den gemytliga, givande och mycket trevliga tillställning som jag tycker att den blev.

Skitjakt på Er go vänner.

Bretonhälsningar

Stig-Åke ”Pigge” Göransson

Boden juni-16_7

Aina – Klubbmästare för Bretonklubben Norrbottens Södra

Boden juni-16_2 Boden juni-16_3 Boden juni-16_4 Boden juni-16_5 Boden juni-16_6 Boden juni-16_8 Boden juni-16_9 Boden juni-16_10 Boden juni-16_11 Boden juni-16_12 Boden juni-16_13 Boden juni-16_15 Boden juni-16_16

Back To Top