skip to Main Content

Rapport från bretonträff i Boden 8-9/8 2020

 

En, trots koronatider, mycket trevlig bretonträff med inbakad jaktdressyrkurs är genomförd ute på Grangärda söder om Boden. Inte mindre än 26 bretonvänner och 19 hundar fanns med på träffen i något skede. Hundarnas ålder varierade från 7 månader ända till 12,5 år

Bretonklubben bjöd också på både fika och korvgrillning vilket uppskattades av deltagarna.

Vår fantastiske instruktör Saila Suorsa lotsade sju mycket duktiga ekipage, vilka hade anmält sig till dressyrdelen av träffen, fram till lysande resultat. Det övades kontakt med föraren, inkallning under stegrande störningsgrad, stopp med olika störningar bland annat flyende kaninskinn och flygande konstgjorda ripor. Resultatet vid apportövningarna imponerade både på Saila och undertecknad. Samtliga hundar klarade av att apportera hem de objekt som placerades ut. Det drogs också spår med olika typer av fåglar såsom kråka, mås, skata och ripa. Alla hundar löste spåren med bravur, mest imponerande var nog ändå Ejja 7 månader som inte bara löste att spåra upp sin fågel hon bar också hem den till matte.

Träffen avslutades på sedvanligt sätt med en liten tävling i kontakt mellan förare och hund. Segrare och klubbmästare 2020 blev Maggan Lundqvist med Ice i stenhård konkurrens och millimeterbedömning före Lina Granström och Etta.

Vi hann också med bad för hundarna och vissa av deltagare i solskenet och den sköna värmen. En grillfest med dem som övernattade ute på Grangärda blev en trevlig kvällssyssla, inte minst för arrangören och hans hustru.

Ett jättestort tack till alla Er som deltog i bretonträffen. Ett alldeles särskilt tack riktar jag till Dig Saila, vi inom bretonklubben kan inte nog uppskatta att få ta del av dina gedigna kunskaper om stående fågelhundar samt Din fantastiska förmåga att lära ut, detta i inte mindre än 17e året i rad om jag räknat rätt.

 

Skitjakt på Er go vänner, sköt om Er.

Bretonhälsningar

 Stig-Åke ”Pigge” Göransson

Back To Top