skip to Main Content

Rapport från träning i Näversjö Jämtland 22 juli 2012

Vi var ett tiotal förväntansfulla Bretonägare som samlades hemma hos Tomas och Tina Schaffer på Hundens gård i Näversjö i Jämtland. Våra hundar var en blandning av både unga och gamla förmågor, de yngsta ca fem månader till de väsentligt mer erfarna vuxenhundarna i femårsåldern.

Dagen började med ett par timmars dressyrträning där vi blev pinsamt medvetna om våra brister och svagheter som förare men kunde också se att vi faktiskt kommit en bit på väg med vissa moment. Vi fick med oss en massa ny kunskap om vår relation till hunden och bra tips för fortsatt träning och arbete med apellen. Dagen fortsatte med fågelträning i form av uppflog och övningar i stadga. De vita duvorna utgjorde trovärdiga surrogat för fjällets ripor. De yngre förmågorna visade alla prov på god jaktlust och intresse för viltet. De lite äldre hundarna skötte sig alla riktigt bra med några undantag då det blev tillfälle för lärorika korrigeringar. De första timmarnas apellövningar gjorde sig påminda under fågelträningen och vikten av en god dressyr inför jaktsituationer blev åter igen uppenbar för oss alla.

Tomas och Tina hade förberett en god lunch då vi fick tillfälle att umgås, ”prata hund” och byta erfarenheter vilket alltid är lika trevligt. Jag hoppas och tror att det här är en aktivitet vi snart gör om igen.

Mats Ågren

Emil och Kjell med valparna och Mats med Kayenne
Emil och Kjell med valparna och Mats med Kayenne
Back To Top