skip to Main Content

Resultat Vemdalsprovet 12-14 april – med foton

Bretonklubbens prov i Vemdalen hölls traditionsenligt för tolfte (?) gången tillsammans med Bretonklubbens årsmöte helgen 12-14 april.

Det var 33 hundar anmälda, vilket är ett rekordstort deltagande. Mycket roligt! Två partier startade på fredagen och tre partier både lördag och söndag. Glädjande nog, var det tillräckligt många elithundar som var anmälda, 11 stycken, så att vi även kunde genomföra den planerade Segrarklassen på lördagen.

Domare under helgen var Öyvind Nagelhus (alla tre dagarna), Ronny Sagmo (fredagen och Segrarklassen på lördagen), Henrik Standertskjöld-Nordenstam (lördag och söndag) och Nils B Skaar på söndagen.

Vad det gällde väder så visade sig fjället från sin bästa sida under större delen helgen. Temperaturen var runt 2-4 minusgrader uppe på fjället hela helgen. Fredagen var helt perfekt. Lagom med vind och växlande molnighet. Lördagen var väl dimmig på morgonen. Vi funderade på att skjuta på starten av provet, men efter lite övervägande startade vi på utsatt tid. De första två timmarna var det väldigt svårt att urskilja hundarna. Fram på dagen lättade dimman och en lite kylslagen vind tilltog istället. Söndagen bjöd på strålande solsken och lagom med vind. Föret var lite tungt nere i björkskogen, men uppe på fjället var det perfekt. Hårt underlag med några centimeters lössnö.

Riptillgången på fjället var däremot inte så stor som vi önskat. Det fanns ripa, men det var inte gott om dem. Ett parti hade bara några få ripkontakter under hela dagen.

Som vanligt hade vi väldigt trevligt under proven uppe på fjället. Vi fick se många duktiga hundar, båda ”gamla kända” men även nya stjärnskott. Några episoder värda att nämnda:

Ett av partierna på fredagen hade totalt 8 fågelkontakter under dagen. Men det var en hund, Cox, som hittade 6 (!) av de fåglarna.

Helgens stora rockien var ekipaget Aina och Ebba. Ebba tog ett första pris i Öppen klass på fredagen, och blev därmed kvalificerad till Segrarklass. Ekipaget fick andra pris i Segrarklassen. En riktigt stor prestation!

Finalen i Segrarklassen blev en rafflande final, som var spännande in i det sista. Hela partiet stod på första parkett, och fick se Ebbas och Nevis gemensam fågeltagning, som Nevis gick segrande ur.

På Lördagkvällen genomfördes först Årsmötet utan någon större dramatik. Därefter följde en mycket trevlig Jägarmiddag med prisutdelning för alla pristagare och årets hundar. Middagen kändes något vemodig, eftersom det var allra sista kvällen som mat serverades under Karins regi. Värdshuset Vargen är sålt till ny ägare.

Årets Breton: Tess, Joachim Almgren
Årets Unghund: Pålamalmens Krozza, Lina Andersson
Årets Allroundhund: Rickarssons Liva, Roger Wallén

Bretonklubben gratulerar alla pristagare under helgen och till Årets hundar!

Bretonklubben tackar vår fodersponsor Appetitt som bidragit med en säck foder till alla första pristagare under provet. Dessutom fick Årets Hundar varsin säck foder. Tack även till övriga sponsorer som bidragit med priser till våra vinnare.

Ett stor tack för vår markvärd Holmen Skog som återigen låtit oss utföra detta jaktprov på deras trevliga mark.

Sist men inte minst riktar vi även ett stort tack till Provledare Lillemor Eliasson och Domarna Öyvind, Henrik, Ronny och Nils som gjorde en oerhört stor insats för Bretonklubben. Utan er skulle vår verksamhet inte fungera!

Fredagen 12 april:

Öppen klass:
1:a pris Snöfjällets Fiffi, Aina Jansson
2:a pris First des Grandes Concises, Stian Aaserud

Elitklass:
2:a pris SA Traste, Jens Gustafsson
2:a pris Mac-Nevis, Lennart Berglund

Lördagen 13 april

Segrarklass
1:a pris Mac-Nevis, Lennart Berglund
2:a pris Snöfjällets Fiffi, Aina Jansson
3:e pris Cox, Nils B Skaar

Öppen klass
1:a pris Rolex, Bengt Eklund
2:a Tresalier Fleur de Lys (Fendi), Tove Løvås

Söndag 14 april

Elitklass
1:a pris Ismeningens Kasper, Geir Bakkhaug
1:a pris Mac-Nevis, Lennart Berglund
2:a pris Bekkarauen’s D’Stoy, Rainer Freimuth

Öppenklass

2:a Raunakkens Turbo, Torkjell Fredin
2:a pris Red Garlic Qiwi, Isabell Bergqvist

Stian o First

2:a pris Stian med First 

Segrarklass Vemdalen-13

Segrarklassvinnare Lördag: Från vänster Domare Ronny, Aina med Ebba, Lennart med Nevis och Nils med Cox

Pris Sönd Vemdalen-13

Pristagare Söndag ena partiet: Domare Nils, Isabell med Qiwi, Rainer med Stoy och Odd med Kasper.

Lennart och Nils DSC_9155-wp DSC_9209-wp

Domare Öyvind med domarelev Agneta.

DSC_9265-wp

Stian och First gör en godkänd apport

DSC_9352-wp 

DSC_9453-wp

Domare Henrik, Öyvind och Ronny och vår ordförande Lennart

 DSC_9782-wp

 Yngste åskådaren på provet

 DSC_9765-wp

Det finns många sätt att ta sig fram på fjället

Back To Top