skip to Main Content

Roxy-Årets Breton

 

Varför Roxy är där hon är i dag började faktiskt med min första Breton (Tex). Vi gick en hel del prov och aldrig blev det något pris, det var noll och åter noll priser. Fördelen är att jag lärde mig en hel del av domare och deltagarna på proven som gärna delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Dessa kunskaper och erfarenheter har jag tagit med mig när jag skaffade mig min andra Breton (Roxy). Nu hade jag en bättre känsla och ”verktygslåda” vad jag borde koncentrera mig på för att ta några steg framåt i den stående fågelhundens utveckling och förhoppningsvis komma till pris. Å´ jag må säga att det verkligen lyckats över förväntan.

Roxy´s största fördelar är att hon är lugn i flog och skott samt att hon har ett hyfsat bra sittande när fågeln tar till vingarna. Har tränat en hel del på just sittandet att hon SKA sitta när jag säger sitt, på visselpipan, på skott, när dummie kastas eller när fågeln flyger då ska hon SITTA.

Roxy har bra driv och duktig att förhålla sig till den terräng Vi jagar i.

Vill återigen och slutligen framhålla de jaktprov jag/Vi deltagit i, där har jag fått och tagit till mig goda råd, vilket varit en stor del i pusslet som lett fram till att Roxy blivit utsedd till årets Breton 2019, rackarns vad det värmer i hussehjärtat. Tack till Er alla som delat med Er av Era kunskaper/erfarenheter, det har varit till stor nytta och hjälpt oss fram till denna utmärkelse.     

Mvh/Hans Bergström och Oltokkens Roxy              

 

Back To Top