skip to Main Content

Team Svensk Bretonklubb på Vindelälvsdraget 16-18 mars 2018

2018 skriver vi historia! För första gången kommer ett rent bretonlag att starta på Vindelälvsdraget 16-18 mars. Vi hoppas nu att ni är några som vill komma och heja fram oss, kanske hjälpa till vid någon växling eller följa oss på vår teamsida på Facebook ”Team Svensk Bretonklubb”.

Vindelälvsdraget är en tre dagar lång tävling på 34 mil som startar i Ammarnäs på fredag och slutar i Hällnäs på söndagen. Vi var några i Norr- och Västerbotten som fick idén att vi ville ha ett raslag och bjöd in alla vi kände som ägde en breton. Det har både tillkommit och fallit ifrån ekipage efter vägen, men nu är hundlistorna ivägskickade och vi är tolv förare och 19 hundar anmälda från hela Sverige. Några skidar med en hund, andra har två. ”Har man små, får man ta två” är ett uttryck som myntats under gång. Ingen av oss har åkt Vindelälvsdraget förut, förutom vår lagledare Lennart Johansson som kört hundspann tidigare.

Sträckorna varierar från 6 km till 24 km, några långa sträckor kan man dela upp i en frivillig växling mot att man får ett visst tidstillägg. Vi har valt att dela upp de flesta långa sträckor då vi vill att det ska vara roligt för både hundar och förare och vi har många unga hundar som vi vill vara rädda om. Vi kommer inte att jaga sekunder. Den största utmaningen verkar vara att få ihop logistiken. Vid varje växling måste man ha en mottagare plus ekipaget som ska ut, så det blir mycket trixande med bilar, åkare, hundar och medhjälpare som ska ta sig till rätt plats och sedan gärna därifrån också. Vårt huvudsakliga mål har varit att ha trevligt tillsammans med varandra och våra hundar. Vi vill visa att bretonen är en mångsidig hund som fungerar i många sammanhang.

Nu känns det att allvaret närmar sig och vi hoppas på att alla som har möjlighet och bor i närheten kan sammanstråla med oss under någon av tävlingsdagarna. Vi kan behöva både hejarop och hjälp vid växlingarna. Vi kommer att försöka uppdatera så mycket som möjligt från tävlingsdagarna på vår Facebooksida och så småningom kommer det ett reportage i Bretonbladet.

Till nästa år hoppas vi att det finns ännu fler intresserade som vill åka med oss. Är du intresserad så ta kontakt med någon i laget.
Ni kan kontakta oss via vår Facebooksida eller genom att ringa Anneli Westerlund 070-244 89 63. Mer om vindelälvdraget kan du läsa på :
http://www.vindelalven.se/vdrag/swe/default.cfm

Malin Lundström med Ädla och Diva, Anneli Westerlund med Kolt och Aina Jansson med Alice och Liva
Malin Lundström med Ädla och Diva, Anneli Westerlund med Kolt och Aina Jansson med Alice och Liva
Liva_Alice
Liva och Alice. (Foto Jessica Tervaniemi)
Ädla_Diva
Ädla och Diva. (Foto Jessica Tervaniemi)
Aina med Liva och Alice.(Foto Jessica Tervaniemi)
Aina med Liva och Alice.(Foto Jessica Tervaniemi)

Vi är väldigt glada och tacksamma över alla som sponsrat oss:
Svensk Bretonklubb – tack för anmälningsavgiften!
Aptus – som ser till att våra hårt arbetande hundar orkar!
http://aptuspet.com
Barebells – proteinberikade mellanmål till förarna!
https://barebells.se
Och Eisab Skogsmaskiner – ekonomiskt bidrag så att våra medhjälpare får tak över huvudet!
Jaktgården Långviken
Coop i Malå

Back To Top