skip to Main Content

Träningshelg på Långtora 30 juni till 2 juli 2017

Träningshelg på Långtora

30 juni – 2 juli var det träningshelg på Långtora för ett gäng Bretoner med hussar och mattar i ett fantastiskt sommarväder. Magnus Löfgren och Mats Ågren har på ett förtjänstfullt sätt ordnat träningshelgen. Ni får stort A för detta. Vilka fina träningsmöjligheter vi fick på denna otroliga anläggning med Amir och Sören som präntade mera vett i våra och våra hundars skallar.

De flesta av oss anlände under torsdag kväll. Efter att ha bokat in oss och rastat hundarna laddade vi för fredagen med diverse hundsnack.

Under fredagen tog Sören hand om oss. Våra hundar har kommit olika långt i sin utveckling till jaktmaskiner så efter inledande gemensam övning delade vi upp oss i 2 grupper. En grupp för de mer rutinerade hundarna och en för de yngre och mer oerfarna hundarna. Alla hundarna fick många fåglar att träna på.

Under lördagen tog Amir hand om oss och vi tränade vidare. Nya fåglar plockades en efter en ur lådorna för träning av stånd och stadga. Inte helt lätt alla gånger. Apportering tränade vi också.

Söndag förmiddag tog vi ett sista träningspass. Mera fågel i luften och alla är taggade upp över öronen. Efter lunch drog vi hemåt, var och en till sitt med mycket för de små grå att fundera på. Hundarna rullade trötta ihop sig i bilarna och drömde nog om alla fågelsituationer de fått under helgen.

Snart är det höst och skarpt läge, då gäller det att träningen gett utdelning. Kanske test på jaktprovet i Gräftåvallen blir generalrep för många av er inför premiären helgen efter. (För egen del blir jag observatör då.)

Ha det och hoppas vi ses snart igen.

Birgitta Rådman

 

Uppställning för övning
Uppställning för övning
vill ni leka
vill ni leka
vilar inför ny övning
vilar inför ny övning
Vid uppflog
Vid uppflog

Foto: Birgitta och Lasse Rådman

Back To Top