skip to Main Content

Uppfödarträff i väst

20140914_alla-600

Söndagen 14 september samlades några bretonuppfödare hemma hos Eva och Sanny, Kennel CremeCracker’s, för en träff med lunch och diskussioner om bretoner, bretoner och bretoner.
Det var förutom Eva och Sanny, Marie från Eirams Kennel, Johanna och Peter från Almkullens Kennel samt Bretonklubbens sekreterare Rita.

Och inte minst viktigt – vi skulle få träffa de sällsynt go’a valparna i Nellies (Tresallier Flitters) första kull med franskfödde Egon, Eclair du Bois des Ecrivains. Och naturligtvis Evas andra hundar, tre mysiga golden retrievers som nog tyckte att de borde få minst lika mycket uppmärksamhet som bretonerna.

20140914_nellie-300
Mamma Nellie, Tresallier Flitters
20140914_flash-300
Mejja, Creme Cracker’s Flash

Före, under och efter den goda lunchen utbytte vi erfarenheter och diskuterade vi bland annat

  • Avel och olika hanhundars för- och nackdelar med tanke på framtida parningar
  • Jaktträning och träningsmetoder – det låter så enkelt när Peter beskriver hur man gör!
  • Erfarenheter från jaktprov och kommande jaktprov
  • saker att se upp med som uppfödare, t ex hade Eva läst en fransk artikel där man menade att några ägare upplever att deras breton är något hyperaktiv och har sömnsvårigheter!
    I Finland har man haft några fall av katarakt och därför måste alla hundar som ska paras undersökas och få veterinärintyg på att de inte har ögonproblem. I Sverige känner vi inte till några liknande fall ännu.
  • Sist men inte minst: Titta-kläm-och-känn på de härliga valparna, på dagen sju veckor och alldeles otroligt ljuvliga! Den stubbsvansade vitorange tiken Flash, som Eva inte kunnat motstå utan ska behålla, och hennes syskon Rumble, Thunder och Lightning som föddes under ett riktigt åskoväder, därav namnen.

Det blev ett mycket trevlig och intressant möte som gav mersmak – det tyckte vi alla. Nästa gång blir det nog hemma hos Marie på Gotland!

 Tack Eva och Sanny!

20140914_pågång-300
Creme Cracker’s Lightning
20140914_Rumble-300
Creme Cracker’s Rumble
20140914_vbo2-300
Creme Cracker’s Thunder
Creme Cracker's Lightning
Creme Cracker’s Lightning
20140914_Thunder-600
Creme Cracker’s Thunder

 

 

Back To Top