skip to Main Content

Vakkuniva-Tarzans T/R Tindra fick 1 AK och blev provets bästa AK-hund på OFK:s Nordlyspröve i Bjerkvik

Vakkuniva-Tarzans T/R Tindra fick 1 AK och blev provets bästa AK-hund på OFK:s Nordlyspröve i Bjerkvik. 

Vakkuniva-Tarzan:s T/R Tindra premierades med 1:a AK och fick pris som Nordlysprövens Beste AK-hund helgen den 15-16/3 när Ofotens Fuglehundsklubb arrangerade sitt Årliga vinterprov:”Nordlyspröven” i terrängerna kring Bjerkvik och Altevatn i Norge, den 15-16 mars 2014. 

Två dagars snöstorm med vindstyrkor upp mot 40 meter per sekund och ymnigt snöfall,  stängda vägar mellan Björkliden, Riksgränsen och Björnefjell under hela fredagen och lördagen, samt stor lavinfara i hela området ställde till det för arrangörerna. Undertecknad skulle för egen del ha dömt det ena av VK-kval-partierna under lördagens prov, men kom inte över gränsen förrän sent på lördagskvällen. Ytterligare en domare från Bodö kunde inte flyga upp pga att flyget ställdes in på grund av vädret. Trots det lyckades arrangörerna genomföra provet.

Under söndagens jaktprov så  var föret ”blytungt” för hundarna med all den nysnö som vräkt ner och blåst omkring. I den öppna terrängen låg det ca.40 cm nysnö och i skogspartierna mellan 50-55 cm tung nysnö.  Tindra sökte glimrande och var dagens sökare i mycket tuff konkurrens med ett antal duktiga Engelska settrar och en Gordonsetter och lyckades få till två vassa fågelarbeten med avståndsresning och komplett lugn i uppflog och skott under stark provokation från partnern.

Joachim Almgren, Kiruna

Tindra
Tindra

 

 Bretonklubben gratulerar!

Back To Top