skip to Main Content

Weimaranerklubbens fältprov på Gotland

Efter ett antal dagars träning på fält var det så dags för 3 dagars jaktprov. Första dagen (fredag) startade två bretoner, men ingen gick tyvärr till pris. Det var riktigt gott om fågel på markerna i Öja nere på södra Gotland. Då det var ostliga vindar så var dock fåglarna riktigt varska. I några fall höll de viltfödda rapphönsen för hundarna, men lättade när förare och skytt närmade sig så det blev ytterst få jaktbara situationer. 8 hundar till start och en weimaraner till ett förstapris i ökl. Domare var Marcus Niklasson.

På lördagen var det lite bättre vindförhållanden på markerna i Burs, lite mera norrut på södra ön. En breton till start bland de 12 startande. Det blev slutligen tre hundar till pris och en av dem var Strömforsens Ice och Tommy Lundqvist, som gick till ett fint 2:a pris i elitklass.

Även söndagens prov gick i Burs och nu var det 8 hundar till start. Lite svårt att hitta fågel på förmiddagen, men efter lunch blev det bättre. Det resulterade till slut i tre pristagare och en av dem var Eirams Bedårande Bixie och Marie Nylander. Då inte apporten ännu var befäst så stannade det på ett starkt 2:a pris i unghundsklass. I och med Bixies premiering så blev hon fjärde generation tikar hos Kennel Eirams att blir jaktprovsmeriterad. Rakt nedstigande led från Keerens Nicky via E Wakna Wimsa, E Raska Rivjärn och E Galna Gilda.

Domare för lördagens och söndagens prov var Roger Malmqvist.

Tommy
Marie
Back To Top